Τετάρτη 3 Απρίλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Πουλά κότες η κυβέρνηση;

Η συζήτηση στη Βουλή μετά από ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Δ. Κουμπούρη

"Στενεύουν τα περιθώρια να παρέμβει μια κυβέρνηση και να δώσει απάντηση. Τι να κάνει; Να πουλήσει τα κοτόπουλα η κυβέρνηση; Να πληρώσει τα δεδουλευμένα στους μισθούς ή να οδηγήσει στον ΟΑΕΔ; Επιλέξαμε λοιπόν το δρόμο του ΟΑΕΔ και σας διαβεβαιώ ότι θα γίνει αυτό".

Αυτή ήταν η απάντηση πού έδωσε χτες στη Βουλή ο υφυπουργός Εργασίας, Λ. Κανελλόπουλος, στην ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Δ. Κουμπούρη, για τα μέτρα πού προτίθεται να πάρει η κυβέρνηση, προκειμένου να πληρωθούν οι εργαζόμενοι στην εταιρία ΒΟΚΤΑΣ τα δεδουλευμένα και, δεύτερον, να μπει φρένο στην αυθαιρεσία της εργοδοσίας, που καταπατά κάθε εργατικό δικαίωμα. Νωρίτερα ο Λ. Κανελλόπουλος είχε ξεκαθαρίσει ότι η επιχείρηση, μετά τα τελευταία γεγονότα, δεν έχει μέλλον.

"Για μεγάλο διάστημα οι εργαζόμενοι εκβιάζονται από την εργοδοσία", τόνισε ο Δ. Κουμπούρης, υπογραμμίζοντας ότι εργάζονται σε συνθήκες σκλαβοπάζαρου. Πρόσθεσε ότι, για αυτό το θέμα κανείς δεν έδειξε την ευαισθησία, η οποία επιδείχτηκε όταν τα τηλεοπτικά κανάλια έδειξαν τη μία κότα να τρώει την άλλη. "Ομως, αυτό ήταν το φυσικό επακόλουθο της κατάστασης πού είχε διαμορφωθεί", επισήμανε ο βουλευτής του ΚΚΕ. "Επί τρεις μήνες οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι χωρίς ουδείς να πει οτιδήποτε", υπογράμμισε ο βουλευτής για να καταλήξει: "Υπάρχει κράτος; Θα πληρωθούν οι εργαζόμενοι; Θα σταματήσουν οι εκβιασμοί της εργοδοσίας ή θα αρκεστούμε σε ορισμένες, όντως αποκρουστικές εικόνες, μένοντας έτσι στην εντύπωση και κρύβοντας την ουσία;", κατέληξε ο Δ. Κουμπούρης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ