Τετάρτη 3 Απρίλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΖΑΚΥΝΘΟΣ
Λιμενοφύλακας τραυμάτισε Αλβανό λαθρομετανάστη

Το πογκρόμ συλλήψεων και απελάσεων καταγγέλλει η ΝΕ Ζακύνθου του ΚΚΕ

Στον τραυματισμό του 19χρονου Αλβανού λαθρομετανάστη Χρ. Παπά από λιμενοφύλακα στην Κοινότητα Βανάτου της Ζακύνθου κατέληξε πογκρόμ συλλήψεων και απελάσεων που έχει εξαπολύσει τις τελευταίες ημέρες η Λιμενική Αρχή του νησιού. Ο νεαρός Αλβανός μεταφέρθηκε και νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Αθήνας.

Οπως καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η ΝΕ Ζακύνθου του ΚΚΕ, χρειάστηκε η παρέμβασή της στο νομάρχη, για να αναγκαστεί η Λιμενική Αρχή να εκδώσει δελτίο Τύπου με καθυστέρηση μιας ημέρας. Με αυτό όμως επιχειρεί να συγκαλύψει τη δολοφονική επίθεση και την αποδίδει σε εκπυρσοκρότηση του όπλου, τη στιγμή που ο άτυχος αλλοδαπός φέρει, όπως αναφέρει το δελτίο, πολλαπλά τραύματα.

Η ΝΕ καταγγέλλει την πολιτική που εφάρμοζαν και εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, που αρνούμενες να προχωρήσουν σε μέτρα αντιμετώπισης του προβλήματος των λαθρομεταναστών, τους οδηγεί στη στυγνή εκμετάλλευσή τους, κάτω από άθλιες συνθήκες διαβίωσης και υγειονομικής περίθαλψης.

Καλεί το νομάρχη Ζακύνθου να αναλογιστεί τις ευθύνες του απέναντι στη Ζακυνθινή κοινωνία, αλλά και στους 3.000 αλλοδαπούς που βρίσκονται στο νησί και να παρέμβει ώστε να σταματήσει το "σαφάρι" στο οποίο "με ιδιαίτερη ικανότητα και ζήλο ορισμένοι επιδίδονται". Απαιτεί, τέλος, να σταματήσει το προγκρόμ των απελάσεων, να γίνεται αποτελεσματικός έλεγχος των συνόρων, ώστε όσοι εισέρχονται στη χώρα να έχουν εξασφαλισμένη εργασία και ίσα δικαιώματα με τους Ελληνες εργαζόμενους, να νομιμοποιηθούν όλοι όσοι εργάζονται στη χώρα μας με ίσα δικαιώματα αμοιβής και ασφάλισης με τους Ελληνες συναδέλφους τους, με ταυτόχρονη αυστηρή τιμωρία όσων χρησιμοποιούν παράνομα αλλοδαπούς εργαζόμενους.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, ο 19χρονος Αλβανός είχε δραπετεύσει πριν από τέσσερις μήνες από το λιμενικό σταθμό Ζακύνθου όπου κρατούνταν.

Η εισαγγελέας Ζακύνθου και ο εισαγγελέας διαρκούς Ναυτοδικείου Πειραιά έχουν ξεκινήσει έρευνες για τα αίτια του τραυματισμού του Αλβανού λαθρομετανάστη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ