Τετάρτη 3 Απρίλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΕΗ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ
"Αλητεία ολκής"

Με ένα όργιο παραπληροφόρησης προσπαθεί η πλειοψηφούσα παράταξη στο Δήμο Κερατσινιού να πείσει τους δημότες ότι η πόλη θα ραντιστεί με ρόδα όταν επαναλειτουργήσει το εργοστάσιο της ΔΕΗ. Με οργάνωση δυναμικών κινητοποιήσεων απαντούν οι ίδιοι οι κάτοικοι

"Αλητεία ολκής" χαρακτηρίζουν οι ενημερωμένοι, για τις πραγματικές διαστάσεις του σκανδάλου της επαναλειτουργίας του εργοστασίου της ΔΕΗ, Κερατσινιώτες, το πολυτελές δίπτυχο φυλλάδιο που κυκλοφόρησε χτες ο Δήμος Κερατσινίου, προκειμένου να πείσει την πόλη, πως... ό,τι έγινε, έγινε για το καλό της!

Με τίτλο "τέλος η ΔΕΗ" (!) και υπότιτλους "συμφωνία για χρονοδιάγραμμα απομάκρυνσης" και "τρία δισ. στο Κερατσίνι σε τρία χρόνια", η δημοτική αρχή του Γ. Χάσκα,πολιορκεί από το πρωί την πόλη, για να πείσει τους κατοίκους της να μην αντιδράσουν στο έγκλημα που προωθείται. Τα 30.000 φυλλάδια, που έχει αναλάβει να μοιράσει πόρτα πόρτα ιδιωτικό συνεργείο,"κοσμούν" πολύχρωμοι χάρτες... αναπλάσεων και μακέτες ενώ καταγράφεται σ' αυτά"συμφωνία οριστικής παύσης λειτουργίας σε έξι χρόνια" - συμφωνία ανάμεσα σε ποιους; γιατί το υπουργείο Ανάπτυξης δε συνήψε ποτέ ανάλογη συμφωνία με το δήμο.

Για μια ακόμα φορά ο δήμαρχος συνεχίζει την τακτική του να βαφτίζει το κρέας ψάρι και να αποκρύπτει την πραγματικότητα, όπου μπορεί. Ετσι σε συνέντευξη Τύπου, που έδωσε το πρωί, η λέξη "συμφωνία" του φυλλαδίου, μεταφράστηκε για τους δημοσιογράφους σε "στόχο" του Δήμου Κερατσινίου, που θα... διαπραγματευτεί με την κυβέρνηση, αφού της έχει ήδη προσφέρει την εσαεί λειτουργία του εργοστασίου.

"Οταν κανείς έχει μάθει να αγωνίζεται με έντιμα μέσα, σημείωσε χτες, σε ερώτηση του "Ρ", η επικεφαλής της ΔΑΣ Κερατσινίου Ελένη Παπαδοπούλου,η απάτη και το ψέμα τον κάνουν ανίσχυρο να αντιδράσει".

"Ομως, επισήμανε, ας μην αυταπατώνται. Σύντομα το μαζικό κίνημα θα ενημερώσει υπεύθυνα το λαό και θα αποκαλύψει το μέγεθος της υποκρισίας τους. Θα καταδικαστούν στη συνείδηση του λαού σαν πιστοί υποτακτικοί και υπηρέτες της υλοποίησης των κυβερνητικών αποφάσεων, που καταδικάζουν την πόλη σε μαρασμό".

Το βράδυ η Συντονιστική Επιτροπή αγώνα ενάντια στην επαναλειτουργία του εργοστασίου, στην οποία συμμετέχουν οι τέσσερις δημοτικές κινήσεις της μειοψηφίας, μαζικοί και συνδικαλιστικοί φορείς, τοπικοί, πολιτιστικοί και άλλοι σύλλογοι και οργανώσεις, πραγματοποίησε έκτακτη συνεδρίαση προκειμένου να αποφασίσει και να διαμορφώσει το πλαίσιο δράσης και την αγωνιστική πορεία του κερατσινιώτικου λαού, ώστε να ανατραπούν τα κυβερνητικά σχέδια και να μην λειτουργήσει ποτέ ξανά το εργοστάσιο.

Σε πρώτη φάση αποφασίστηκε να οργανωθεί μεγάλη πορεία διαμαρτυρίας το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης, που θα ξεκινήσει από τη Χαραυγή, δίπλα απ' το εργοστάσιο και αφού διασχίσει όλο το Κερατσίνι θα καταλήξει στην Αμφιάλη.Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθούν διαδοχικές κινητοποιήσεις, έως τη διοργάνωσης παγκερατσινιώτικης συγκέντρωσης στην πόλη και συγκέντρωσης στο υπουργείο Ανάπτυξης. Παράλληλα θα προωθηθεί η διεύρυνση του αγωνιστικού μετώπου με συμμετοχή φορέων παμπειραϊκής εμβέλειας, όπως δήμων, δημοτικών κινήσεων, επιστημονικών και επαγγελματικών φορέων, συλλόγων και άλλων, ενώ θα ξεκινήσει μαραθώνιος ενημέρωσης των κατοίκων της περιοχής. Επίσης θα εκδοθεί εντός των ημερών ανακοίνωση - απάντηση στην εκστρατεία παραπληροφόρησης του κερατσινιώτικου λαού.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Να φύγει ...ο «Δράκος» της ΔΕΗ (2002-07-18 00:00:00.0)
Καταδίκη και με βούλα (1996-07-17 00:00:00.0)
Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια! (1996-05-17 00:00:00.0)
Και αυτοί είπαν όχι! (1996-05-16 00:00:00.0)
Αρχίζουν νέες κινητοποιήσεις (1996-05-14 00:00:00.0)
Ξεκινά ο νέος κύκλος κινητοποιήσεων (1996-01-13 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ