Παρασκευή 17 Μάη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΕΗ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ
Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια!

Στο κενό και η νέα επιχείρηση παραπληροφόρησης από τον δήμαρχο Γ. Χάσκα. Αντίθετος με την επαναλειτουργία και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κερατσινίου - Περάματος

Και οι μισές αλήθειες ίσες με τα ψέματα είναι... Ομως αυτό το ξέρουν καλά πια οι κάτοικοι του Κερατσινίου και της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά, που δε δαγκώνουν τα δολώματα, όσο ωραία και συναινετικά κι αν ακούγονται, από το στόμα του δημάρχου της πόλης Γ. Χάσκα.

Χρησιμοποιώντας την κοινή λίγο - πολύ θέση για χρονοδιάγραμμα απομάκρυνσης του εργοστασίου της ΔΕΗ, αλλά αποσιωπώντας πως θα ίσχυε αυτό με κλειστό το εργοστάσιο, ο δήμαρχος επιχείρησε χτες να πείσει ότι όλα τα κόμματα, οι πάντες, συμφώνησαν με την επαναλειτουργία, αφού και ο ίδιος στη συμφωνία που έκανε με την κυβέρνηση έβαλε ως... όριο λειτουργίας τα έξι χρόνια. Απέκρυψε, βέβαια, ότι το εργοστάσιο θα παραμείνει στο Κερατσίνι και μετά το 2002 ως ψυχρή εφεδρεία το λιγότερο για μια εικοσαετία! Και προκειμένου να είναι πιο αποτελεσματική η παραπληροφόρηση, προσπάθησε να εμπλέξει σ' όλα αυτά και το ΚΚΕ, ισχυριζόμενος ότι το μέλος της ΚΕ του Κόμματος και πρώην μέλος του ΔΣ της ΔΕΗ Ν. Μπατιστάτος είχε υποστηρίξει το 1989 τη λύση του χρονοδιαγράμματος.

"Ξέχασε", βέβαια, ότι ο Ν. Μπατιστάτος είχε τότε επισημάνει πως οποιαδήποτε επαναλειτουργία του εργοστασίου με καύσιμο, είτε πετρέλαιο είτε φυσικό αέριο, θα αποβεί σε βάρος της πόλης, είχε προτείνει να λειτουργήσει η μονάδα στο Λαύριο και ως τότε να τεθεί χρονοδιάγραμμα απομάκρυνσης του "δράκου", χωρίς φυσικά λειτουργία του εργοστασίου.

Από τα παραπάνω γίνεται φανερό πως ο Γ. Χάσκας συνεχίζει να ψεύδεται ασυστόλως, προκειμένου να κάνει το άσπρο - μαύρο και να περάσει την εγκληματική για το περιβάλλον απόφαση της κυβέρνησης να επαναλειτουργήσει το Κερατσίνι με κάθε θυσία.

Η νέα αυτή απόπειρα του δημάρχου να εμφανιστεί "βασιλικότερος του βασιλέως" καταγράφηκε στη διάρκεια σύσκεψης για το περιβάλλον, που διοργάνωσε χτες στο Δήμο Περάματος ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κερατσινίου - Περάματος. Η προσπάθειά του έπεσε στο κενό, αφού ο διαδημοτικός σύλλογος των εκπαιδευτικών αποφάσισε στην τελευταία του συνέλευση "να αντισταθεί στην επαναλειτουργία" της ΔΕΗ, γιατί "η προοπτική που διανοίγεται είναι η πολύ πέραν των έξι χρόνων λειτουργία του εργοστασίου".

"Ευθύνη, σημειώνουν μάλιστα, φέρει και ο Δήμος Κερατσινίου, αφού με τη θέση του προετοίμαζε το κλίμα αποδοχής για τη σημερινή συναινετική του στάση στην επανάληψη της λειτουργίας του εργοστασίου". Απ' την άλλη στο Δήμο Περάματος υπάρχει ήδη ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού του Συμβουλίου κατά της επαναλειτουργίας της ΔΕΗ. Οσο για την απορία του Γ. Χάσκα σε τι διαφέρει το χρονοδιάγραμμα λειτουργίας της ΔΕΗ από το χρονοδιάγραμμα που έχει θέσει ο Δήμος Περάματος για τις εταιρίες πετρελαιοειδών... τα καζάνια δεν ήταν κλειστά επί 15 χρόνια, όπως ο "δράκος" που θα επαναλειτουργήσει και επιπλέον από τα καζάνια διακινείται σήμερα το 70% των ποσοτήτων πετρελαίου που καταναλώνονται στο Λεκανοπέδιο. Πιστεύει ο δήμαρχος Κερατσινίου ότι αυτό μπορεί να αλλάξει αύριο;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ