Παρασκευή 17 Μάη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Καραολής και Δημητρίου

Προς το Δήμαρχο Αθηναίων απευθύνει το γράμμα της η ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΠΡΙΩΝΗ από την Αθήνα, διαμαρτυρόμενη για την απόφασή του να συμπεριλάβει και τον τέως βασιλιά Κων/νο, στις τιμητικές εκδηλώσεις που προγραμματίζει ο Δήμος για όλους τους Ελληνες Ολυμπιονίκες. "Και οι πέτρες γνωρίζουν - γράφει - πως αυτός ο κύριος Ελληνας δεν είναι, άρα προς τι να τιμηθεί ως Ελληνας αθλητής Ολυμπιονίκης;

Αφού θέλετε όντως να τιμήσετε Ελληνες αθλητές να τιμήσετε τους δυο πρωτομάρτυρες του κυπριακού αντιαποικιακού αγώνα, μια που ο ένας εκ των δυο, ο Καραολής, ήτανε και Αθλητής!Μαρτυρία επ' αυτού μπορείτε να βρείτε σε μια εκπομπή της ΕΡΤ "Νυκτερινός Επισκέπτης" του Α. Σκιαδόπουλου (3-4-96), όπου μ' αφορμή τα 40χρονα - τότε - της ΕΟΚΑ, πήρε συνέντευξη από τ' αδέλφια του ήρωα. Να λοιπόν, κύριε δήμαρχε, πεδίον δόξης λαμπρόν!

Αντί να είναι μίζερα "χαρισμένα" στα δυο παλικάρια μόλις και μετά βίας 10 μέτρα δρόμου!! (συγκεκριμένα το κομμάτι μεταξύ των οδών Βασιλίσσης Σοφίας και Υψηλάντου μπροστά δηλαδή από τη βρετανική πρεσβεία), μετονομάστε ολόκληρη την οδό Λουκιανού, ως το τέρμα της (το Λυκαβηττό), σε Μ. Καραολή και Α. Δημητρίου.Φέτος μάλιστα, που συμπληρώνονται 40 χρόνια από τη θυσία τους, είναι - θα έλεγα - μοναδική ευκαιρία γι' αποκατάσταση αυτής της ΑΔΙΚΙΑΣ!

Εκτος κι αν φοβάστε μη δυσαρεστήσετε το "γέροντα της Πολιτείας" (τότε πρωθυπουργό), ο οποίος, όχι μόνο έδωσε διαταγή να πνιγεί στο αίμα η συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τους άδικους απαγχονισμούς, εκείνη την αποφράδα ημέρα της 10ης του Μάη του 1956, κόβοντας πρόωρα το Νήμα της Ζωής τριών νέων παιδιών ακόμα, αλλά πήγε το ίδιο βράδυ στην πρεσβεία των δημίων να "γιορτάσει" μαζί τους, τους απαγχονισμούς των δυο Αγωνιστών, ηλικίας 23 χρόνων τότε!".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ