Παρασκευή 17 Μάη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Πότε η Αγγλία ήταν υπέρ της Ελλάδας;

Η Αγγλία εναντίον της Ελλάδας και υπέρ της Τουρκίας στην πρόσφατη κρίση στο Αιγαίο. Αλλά και πότε μας υποστήριξε; Μήπως κατά την απελευθέρωση από τους Γερμανούς; Αυτοί δεν ήταν που μας έκαναν δεύτερη κατοχή και μας έβαλαν να σκοτωθούμε στα Δεκεμβριανά το 1944; Και αργότερα μας "εκχώρησαν" στους νέους "φίλους" μας τους Αμερικάνους, οι οποίοι μαζί με τους ντόπιους υποτακτικούς τους, της Δεξιάς και του Κέντρου, εξαπέλυσαν το φοβερό ανθρωποκυνηγητό εναντίον των κομμουνιστών με εκτελέσεις, φυλακίσεις, εξορίες, διωγμούς.

Αυτά δεν τα θυμάσαι, ελληνικέ λαέ; Ξέχασες ότι εκείνοι οι "φίλοι μας", που μας έριξαν στις πιο φοβερές περιπέτειες, είναι οι σημερινοί μας "σωτήρες" με το καινούριο προσωπείο, της Ευρωπαϊκής Ενωσης και του ΝΑΤΟ; Είναι αυτοί οι παλιοί "καλοί" μας "φίλοι", που τους έδωσαν την ψήφο τους και είπαν ΝΑΙ στη Συνθήκη του Μάαστριχτ όλα τα κόμματα της πατρίδας μας, εκτός από το ΚΚΕ. Η στάση των "φίλων" μας, Ευρωπαίων και Αμερικανών, πιστεύω πως θα 'ναι ένα καλό μάθημα για σένα, ελληνικέ λαέ, για να μετρήσεις πολύ την ψήφο σου πριν πας να ψηφίσεις όλους αυτούς που σε προδίνουν τόσο ξεδιάντροπα.

Υπάρχει το ΚΚΕ, το κόμμα που σε εκπροσωπεί και παλεύει για τα δίκια σου. Παλεύει για την πατρίδα μας, γιατί είναι ένα κόμμα ηρωικό, πατριωτικό, που το 'χει αποδείξει έμπρακτα. Οι κομμουνιστές, όπου και αν χρειάστηκε, πάντα ήταν μπροστάρηδες και αυτό το ξέρουν όλοι αυτοί που φροντίζουν να θάβουν τη φωνή τους. Γι' αυτό ξυπνήστε, είναι καιρός ακόμα, πριν είναι για όλους μας πολύ αργά.

ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΔΡΙΑΝΟΣ

Αθήνα


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ