Παρασκευή 17 Μάη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Θα φάμε τα "τρελά" κρέατα;

Αγαπητέ "Ριζοσπάστη",

Τα "τρελά" κρέατα, που βρέθηκαν στα ψυγεία μας και σε άλλα ευρωπαϊκά, θα καταστραφούν ή θα κυκλοφορήσουν με άλλα ψεύτικα πιστοποιητικά από άλλες χώρες; Η ΕΕ βρήκε ακατάλληλο το 70% της κτηνοτροφικής παραγωγής της Βρετανίας, το άλλο όμως 30% τι θα γίνει; Θα το καταστρέψουν; Οι Εγγλέζοι, όμως, δε φημίζονται για ...χουβαρντάδες. Αν δε, κρίνουμε από τα "κρέατα - σαπάκια" του Μπαλόπουλου επί χούντας, τα οποία είχαν όλα τα αναγκαία κτηνιατρικά πιστοποιητικά, προς δόξαν των τότε κτηνιάτρων μας, δεν πετάχτηκαν, αλλά φαγώθηκαν από λαό, στρατό, νοσοκομεία...

Τι μας λέει, λοιπόν, ότι και σήμερα δεν μπορεί να συμβεί το ίδιο; Δηλαδή να μας έρθουν τα "τρελά" κρέατα από άλλη χώρα με ψεύτικα πιστοποιητικά; Περί αυτού, μπορεί να μας πει ο κ. Αθανασόπουλος, βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, είναι ειδικός.

Η όλη ιστορία των κρεάτων, βγάζει στην επιφάνεια μια ακόμη πτυχή της δουλόπρεπης συμπεριφοράς μας απέναντι στις επιταγές του Μάαστριχτ. Αυτής που αναφέρεται στις εισαγωγές προϊόντων από τις χώρες της ΕΕ. Ενώ η χώρα μας κλιματολογικά είναι κατάλληλη για κτηνοτροφία και γεωργία, ώστε να έχουμε προϊόντα υγιεινά, εισάγουμε από το εξωτερικό, γιατί έτσι πρέπει, εφόσον έχουμε συνυπογράψει τη διαβόητη Συμφωνία του Μάαστριχτ.

Μας δέσανε χειροπόδαρα, χωρίς να ρωτήσουν εμάς το λαό. Ομως ο λαός, που τώρα έχει πλέον καταλάβει τι συμβαίνει με την ΕΕ και το Μάαστριχτ, απαιτεί να γίνει δημοψήφισμα, για να μπορέσει ν' ακουστεί η φωνή του και να εκφραστεί η θέλησή του.

ΝΙΚΟΣ ΣΤΑΜΑΤΕΛΟΣ

Μέλος ΚΟΒ Ραφήνας


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ