Παρασκευή 17 Μάη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
1ο Φεστιβάλ Νυχτερινών Σχολείων

Την Παρασκευή 24 Μάη οι νυχτερινοί μαθητές της Θεσσαλονίκης πραγματοποιούν το 1ο Φεστιβάλ Νυχτερινών Σχολείων. Τιμώντας τα 95 χρόνια από τη λειτουργία του θεσμού με την ίδρυση του πρώτου νυχτερινού σχολείου στη χώρα μας, επιχειρούν να αναδείξουν τα προβλήματα που κουβαλάνε στις πλάτες τους δεκάδες γενιές της νυχτερινής εκπαίδευσης. Αιτήματα που ακόμη δεν υιοθετήθηκαν, παρά την κατανόηση που εξέφραζαν και εκφράζουν στα λόγια οι κυβερνήσεις.

Οι νυχτερινοί μαθητές, και μέσα από αυτή την πρωτοβουλία, δίνουν συνέχεια στην πολύχρονη πάλη τους και διεκδικούν καλύτερες συνθήκες μόρφωσης και εργασίας, 6ωρο με αποδοχές 8ωρου, αναβολή στράτευσης, άδεια στις εξεταστικές περιόδους και δημιουργία νέων νυχτερινών σχολείων στη Θεσσαλονίκη.

Το 1ο Φεστιβάλ θα γίνει στο Πάρκο Νέας Παραλίας και διοργανώνεται από το Συντονιστικό Νυχτερινών Σχολείων Θεσσαλονίκης, όπου συμμετέχουν τα 6 από τα 8 της πόλης. Οι νυχτερινοί εργαζόμενοι μαθητές φιλοδοξούν να αποτελέσει πολιτιστική ανάσα για τους εργαζόμενους της Θεσσαλονίκης, εμπλουτισμένη με νεανικές πρωτοβουλίες και την ερασιτεχνική παρουσία των μαθητικών σχημάτων. Ταυτόχρονα, θέλουν μέσα από το φεστιβάλ, να στείλουν και το δικό τους μήνυμα ενάντια στον πόλεμο και τις επιθέσεις των ιμπεριαλιστών στα Βαλκάνια.

Την πρωτοβουλία των νυχτερινών μαθητών της Θεσσαλονίκης στηρίζουν τα πρωτοβάθμια σωματεία εργαζομένων της πόλης, το Εργατικό Κέντρο, οι καθηγητές και οι σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων των σχολείων τους, η "Νεανική Δράση για την Ειρήνη", διάφοροι δήμοι και δημοτικά Διαμερίσματα.

Με ανακοίνωσή του το Συντονιστικό των νυχτερινών μαθητών καλεί όλους τους εργαζόμενους, τους μαθητές και τους καθηγητές, να ενισχύσουν με την παρουσία τους την προσπάθεια να ρίξουν φως στα σκοτάδια της νυχτερινής εκπαίδευσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ