Παρασκευή 17 Μάη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Επαθλο "Γιάννη Τομπρογιάννη"

Ετήσιο έπαθλο "Γιάννη Τομπρογιάννη", προς τιμήν του πλούσιου επιστημονικού έργου, αλλά και της δράσης του Γιάννη Τομπρογιάννη, θεσμοθέτησε η Επιτροπή Δωρητών που αποτελείται από τις Μ. Διαλέτη, Ε. Ζωγράφου και Α. Πετρίτη.Η παρουσίαση της θεσμοθέτησης του επάθλου έγινε χτες, Τετάρτη, στην αίθουσα του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, όπου εκφράστηκε η κοινή πεποίθηση των δωρητών ότι το έργο και η δράση του Γ. Τομπρογιάννη δεν πρέπει να πέσει στο κενό. Ενα πλούσιο έργο, στο οποίο ξεχωρίζουν οι μελέτες για τα ανθρώπινα δικαιώματα, τα επιστημονικά έργα για τους τομείς των μεταφορών, της ατομικής ενέργειας, καθώς και οι επιστημονικές εργασίες για την ΕΟΚ. Μία δράση, που εκδηλώθηκε μέσα από τις γραμμές του ΚΚΕ, με ποικιλόμορφο τρόπο και ιδιαίτερα στην επιστημονική τεκμηρίωση των θέσεων του Κόμματος.

Το πρώτο βραβείο για το 1996 αντιστοιχεί στο χρηματικό ποσό των 150.000 δραχμών, ενώ θα γίνεται και δημοσίευση της αντίστοιχης εργασίας. Για το 1996 επιλέχθηκε ως θέμα: "Νέες τεχνολογίες και η αναπτυξιακή συμβολή των Ελλήνων τεχνικών επιστημόνων".Οι εργασίες που θα υποβληθούν θα πρέπει να αξιολογούν σε θεωρητικό και πρακτικό επίπεδο, με διαλεκτική και ολοκληρωμένη μεθοδολογία, τη "δυνάμει" συμβολή των νέων τεχνολογιών ως εργαλείου υλοποίησης της επιστήμης και τεχνικής των Ελλήνων τεχνικών επιστημόνων, στην αντιμετώπιση πολύπλοκων σημερινών τεχνικών, αναπτυξιακών, κοινωνικών και περιβαλλοντικών προβλημάτων. Οπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, ενθαρρύνονται οι διεπιστημονικές προσεγγίσεις.

Τα σχετικά άρθρα, δοκίμια ή μονογραφίες πρέπει να σταλούν μέχρι 30 Νοέμβρη 1996, υπόψη του καθηγητή Α. Γ. Μεταξά, Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης, Κτίριο "Κωστής Παλαμάς", Ακαδημίας 48, 106 79 Αθήνα.

Πέρα από τη βράβευση μίας εργασίας με το έπαθλο "Γιάννη Τομπρογιάννη", θα δοθούν έπαινοι για άλλες αξιόλογες μελέτες.

Την Επιτροπή Επάθλου αποτελούν: Γιώργος Γιάνναρης (Πανεπιστήμιο St. John Νέα Υόρκη), Γιώργος Κοντογιώργης (Πάντειο Πανεπιστήμιο), Νίκος Κοσμάς (Πανεπιστήμιο της Costa Rica), Αναστάσιος - Γιάννης Μεταξάς (Πανεπιστήμιο Αθηνών), Σταυρούλα Ξαρχάκου (μέλος ΔΕ του ΤΕΕ), Δημήτρης Ρόκος (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο), Γιάννης Σαμαράς (Πανεπιστήμιο Αθηνών), Γιώργος Σαρηγιάννης (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ