Παρασκευή 17 Μάη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ
Δικομματικές ευθύνες για το χάλι των αεροδρομίων

Τεράστιες ευθύνες έχουν όλες οι κυβερνήσεις για τη σημερινή εικόνα που παρουσιάζουν η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) και τα ελληνικά αεροδρόμια, αφού χρόνια τώρα απομυζούν τα έσοδα της ΥΠΑ για να καλύψουν τις ανάγκες του κρατικού προϋπολογισμού και όχι για το σκοπό που προορίζονται (έργα βελτίωσης των αεροδρομίων).

Αυτό καταγγέλλει η Ομοσπονδία Συλλόγων ΥΠΑ (ΟΣΥΠΑ), με αφορμή ερώτηση που κατέθεσαν βουλευτές της ΝΔ στη Βουλή, επισημαίνοντας παράλληλα τις σοβαρές ευθύνες του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, "που ολοκλήρωσαν το ξεπούλημα του αεροδρομίου Σπάτων, με τις πιο δυσμενείς για τη χώρα συνθήκες". Κατά την ΟΣΥΠΑ, η ερώτηση των βουλευτών της ΝΔ "δεν κάνει τίποτε άλλο, παρά να ενισχύει τα οικονομικά ιδιωτικά συμφέροντα που κρύβονται πίσω από τη διάλυση της ΥΠΑ".

Οι εργαζόμενοι στην ΥΠΑ ζητούν από την κυβέρνηση να προχωρήσει στην αλλαγή του νομικού καθεστώτος της ΥΠΑ σε ΝΠΔΔ, που θα ανήκει, όμως, 100% στο δημόσιο και θα έχει την αποκλειστική αρμοδιότητα για τη λειτουργία όλων των πολιτικών αεροδρομίων. Απορρίπτουν κάθε σχέδιο διάλυσης της ΥΠΑ, επισημαίνουν ότι για τη σημερινή κατάσταση ευθύνονται όλες οι κυβερνήσεις των τελευταίων χρόνων και αξιώνουν "να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους, πριν είναι πολύ αργά".

"Ικανοποιήθηκαν" οι Αμερικανοί...

Τη δημόσια ικανοποίηση της ελληνικής κυβέρνησης για την άρση της ταξιδιωτικής προειδοποίησης, που είχαν εκδώσει οι ΗΠΑ σε βάρος του αεροδρομίου του Ελληνικού πριν από δύο μήνες, εξέφρασε χτες ο υπουργός Μεταφορών Χ. Καστανίδης.

Κατά τον υπουργό, η αμερικανική κυβέρνηση ακύρωσε σε σύντομο χρονικό διάστημα την άδικη απόφασή της, επειδή υπήρξαν "αποφασιστικές και συντονισμένες ενέργειες της ελληνικής κυβέρνησης", κυρίως όσον αφορά την οργάνωση της ασφάλειας στο αεροδρόμιο του Ελληνικού. "Κάτι, άλλωστε - πρόσθεσε ο Χ. Καστανίδης - που αποτυπώνεται και στην έκθεση των Αμερικανών "ειδικών" που υιοθέτησε πλήρως ο υπουργός Μεταφορών των ΗΠΑ". Επί της ουσίας, δηλαδή, ο υπουργός ομολογεί ότι οι Αμερικανοί μας "φίλοι" έμειναν απόλυτα ικανοποιημένοι, που η ελληνική κυβέρνηση εκτέλεσε πιστά τις εντολές των ΗΠΑ σε θέματα ασφαλείας των αεροδρομίων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ