Τετάρτη 17 Ιούλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΕΗ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ
Καταδίκη και με βούλα

Κατακαλόκαιρο - βολική εποχή - και με αρωγούς τα συνήθη ψέματα, η διοίκηση του Δήμου Κερατσινίου, το ΥΠΕΧΩΔΕ και η υπουργός Ανάπτυξης βάζουν τη βούλα της επαναλειτουργίας του "δράκου" στο Κερατσίνι, της οριστικής και αμετάκλητης καταδίκης της πόλης στην υποβάθμιση.

Μόνο που γι' αυτούς, που έχουν ήδη σχεδιάσει πώς θα ξεγελάσουν τον κερατσινιώτικο λαό, η "οριστική και αμετάκλητη καταδίκη" συσκοτίζεται απ' το πέπλο της "προσωρινής", όπως ισχυρίζονται, λειτουργίας του εργοστασίου της ΔΕΗ στον Αη Γιώργη.

Του εργοστασίου, που, αρκεί να θυμίσουμε, ήταν κλειστό επί δεκαπενταετία και αυτό που ουσιαστικά εμφανίζει ως νίκη του σήμερα ο δήμαρχος Γ. Χάσκας είναι ότι επί δημαρχίας του θα καταφέρει (;) να το ξανανοίξει...

Ετσι, σήμερα το απόγευμα, υπογράφεται στο Κερατσίνι από τον Γ. Χάσκα, τον Κ. Λαλιώτη και την Β. Παπανδρέου το περιβόητο πρωτόκολλο συνεργασίας με το οποίο θα καθορίζεται το μέλλον του εργοστασίου. Ενα πρωτόκολλο, στο οποίο ο δήμαρχος υποστηρίζει πως τίθεται το χρονοδιάγραμμα της οριστικής απομάκρυνσης του "δράκου", αλλά στην πραγματικότητα δεν καταγράφεται σ' αυτό παρά πως το εργοστάσιο βάζει μπροστά τις μηχανές του από τον ερχόμενο Οκτώβρη με προοπτική εξαετούς λειτουργίας. Ούτε απομάκρυνση, ούτε χρονοδιάγραμμα, ούτε τίποτα άλλο.

Μάλιστα, αποσιωπάται στα έγγραφα, που θα υπογραφούν σήμερα, πως μετά τα έξι χρόνια το εργοστάσιο θα τεθεί σε ψυχρή εφεδρεία και θα ενεργοποιείται όποτε οι ενεργειακές ανάγκες της χώρας το απαιτούν, απόφαση που έχει επανειλημμένα επιβεβαιώσει η υπουργός Ανάπτυξης.

Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα για την απομάκρυνση του εργοστασίου σε ανακοίνωσή της σημειώνει πως "οι υπουργοί και ο δήμαρχος έχουν την αίσθηση ότι με τεστ νοημοσύνης και υπογραφές κατά τις καλοκαιρινές διακοπές, θα αποδυναμώσουν τον αγώνα των κατοίκων του Κερατσινίου, που είναι αγώνας για ένα ανεκτό και ανθρώπινο περιβάλλον, αγώνας ζωής". "Ομως σ' αυτόν τον αγώνα δίπλα στους κατοίκους της περιοχής θα είναι οι μισοί δημοτικοί σύμβουλοι του Κερατσινίου, ο δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο Δραπετσώνας, ο δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο Περάματος", οι οποίοι μια ώρα πριν την έναρξη της φιέστας, στις 6.00, θα δώσουν από κοινού συνέντευξη Τύπου στο Δημοτικό Θέατρο Κερατσινίου, για να καταγγείλουν την καταδίκη της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά σε μόνιμη και επώδυνη συμβίωση με το "δράκο", που πρέπει να αποτραπεί!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ