Τετάρτη 17 Ιούλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ο σοσιαλισμός επίκαιρος όσο ποτέ!

Τα στοιχεία από την προχτεσινή έκθεση του ΟΗΕ για την εξέλιξη της παγκόσμιας οικονομίας είναι συγκλονιστικά. Ενδεικτικά θα αναφερθούμε σε δύο. Πρώτον, τα περιουσιακά στοιχεία 358 δισεκατομμυριούχων - ο όρος με τη συμβατική έννοια - είναι ανώτερα σε αξία από το συνολικό εισόδημα κρατών στα οποία κατοικεί το 45% του πληθυσμού της Γης!!! Με άλλα λόγια, 358 κεφαλαιοκράτες έχουν συνολικό εισόδημα ίσο με το εισόδημα περίπου 2,5 δισεκατομμυρίων ανθρώπων.

Δεύτερον, υπάρχουν σήμερα 1,6 δισ. άνθρωποι σε 89 χώρες του πλανήτη που ζουν χειρότερα απ' ό,τι πριν 15 χρόνια!

Επίσης, στη Βρετανία και την Αυστραλία το 20% των πλουσιοτέρων πολιτών κερδίζουν 10 φορές περισσότερα από το 20% των φτωχότερων πολιτών!

Αυτές είναι ορισμένες από τις συνέπειες της "νίκης" του καπιταλισμού.

Αυτός είναι ο κόσμος που οικοδομείται από την ανάπτυξη του κεφαλαίου και την υποταγή στον υπέρτατο νόμο του κέρδους των πολυεθνικών. Αυτή είναι η παγκοσμιοποίηση της οικονομίας υπό την κυριαρχία της χρηματιστηριακής ολιγαρχίας. Αυτό είναι το εφιαλτικό μέλλον που επιφυλάσσουν για την ανθρωπότητα και τους λαούς. Μια δράκα κεφαλαιοκρατών να απομυζούν το αίμα και τον ιδρώτα όλων των λαών της Γης.

Αδιαμφισβήτητα στοιχεία, που φανερώνουν ανάγλυφα την όσο ποτέ επικαιρότητα του σοσιαλισμού. Τα πανανθρώπινα ιδανικά, για κοινωνική δικαιοσύνη και κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, δεν μπορεί παρά να συγκινούν όλο και περισσότερο τις μεγάλες λαϊκές μάζες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ