Τετάρτη 17 Ιούλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Οι ελεύθεροι χώροι να αποδοθούν στους κατοίκους

Οι ελεύθεροι χώροι στην περιοχή Μετς να περιέλθουν - σε πλήρη κυριότητα - στο Δήμο Αθηναίων και να αποδοθούν στους κατοίκους ως κοινόχρηστοι και δημόσιοι, ενώ παράλληλα να διακοπεί κάθε ενέργεια του νοσοκομείου ΕΛΠΙΣ, που αποβλέπει στην εκμετάλλευση αυτών των χώρων. Αυτό ζητά με επιστολή τους προς τον δήμαρχο Αθηναίων, Δ. Αβραμόπουλο, ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Διπλωματούχων Ανωτάτων Σχολών (ΣΑΔΑΣ) και η Πανελλήνια Ενωση Αρχιτεκτόνων. Ο ΣΑΔΑΣ και η Πανελλήνια Ενωση Αρχιτεκτόνων, μετά από καταγγελίες των κατοίκων της περιοχής του Μετς σχετικά με την πρόθεση του νοσοκομείου "ΕΛΠΙΣ" να προχωρήσει σε εκμετάλλευση έξι συγκεκριμένων οικοπέδων ιδιοκτησίας του, τονίζουν στην επιστολή τους τα εξής:

  • Τα οικόπεδα αυτά - πλην ενός - αποτελούν ιδιοκτησία του Δήμου Αθηναίων και είναι ικανά σε μέγεθος για να αποτελέσουν νησίδες ελεύθερων χώρων πρασίνου και αναψυχής. Παράλληλα, αποτελούν τους τελευταίους εναπομείναντες ελεύθερους χώρους στην περιοχή του ΜΕΤΣ, όπου η δόμησή της έχει φτάσει σε σημείο απόλυτου κορεσμού.
  • Είναι αναγκαίο για όλη την περιοχή να προταθεί ένας πλήρης και γενικός πολεοδομικός σχεδιασμός με σαφείς χρήσεις που να είναι σεβαστός και να μην επιτρέπει αυθαιρεσίες και παραβάσεις από οποιονδήποτε. "Οι μέχρι σήμερα χρήσεις γης στο ΜΕΤΣ διέπονται από ρυθμίσεις αποσπασματικές και ελλιπείς", τονίζουν στην επιστολή τους.
  • Το ΥΠΕΧΩΔΕ, κατόπιν προτάσεως του Οργανισμού Αθήνας, επιχειρεί μέσω συγκεκριμένων παρεμβάσεων να αυξήσει τους κοινόχρηστους χώρους πρασίνου στην περιοχή του κέντρου της Αθήνας. Οι παρεμβάσεις αυτές θα πρέπει να γίνουν γνωστές και στο δήμο Αθηναίων, ο οποίος θα μπορούσε να παρέμβει υποβοηθητικά στη βελτίωση και ολοκλήρωση των προτάσεων αυτών με δικές του υποδείξεις."Μέσα σ' αυτό το πνεύμα είναι χρήσιμο να ενταχθεί και η περιοχή του ΜΕΤΣ με συνοδευτικές ρυθμίσεις που θα διέπουν την περιοχή και που θα ενισχύουν την κατεύθυνση, που έχει διατυπωθεί από το ΥΠΕΧΩΔΕ για την αύξηση των κοινόχρηστων χώρων", καταλήγει ο ΣΑΔΑΣ και η Πανελλήνια Ενωση Αρχιτεκτόνων.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ