Τετάρτη 17 Ιούλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΡΚΟ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ
Ασυμβίβαστες σχέσεις

Καταγγελία της Συντονιστικής Επιτροπής

Επιμένει στις καταγγελίες της για εξαρτημένη σχέση μεταξύ του παρέδρου και εισηγητή της υπόθεσης του Πάρκου Ελευθερίας Αθ. Ράντου και του καθηγητή και δικηγόρου του Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής Αθήνας (ΟΜΜΑ) Π. Παυλόπουλου,η Συντονιστική Επιτροπή για τη Σωτηρία του Πάρκου Ελευθερίας.Σε ανακοίνωσή της η Συντονιστική Επιτροπή σημειώνει ότι ο πάρεδρος Αθ. Ράντος έχει δώσει διαλέξεις στα "μεταπτυχιακού κύκλου σεμινάρια" του εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ, Π. Παυλόπουλου, πράγμα το οποίο διαβεβαιώνουν αξιόπιστα πρόσωπα από τη Νομική Σχολή, τα οποία για ευνόητους λόγους θέλουν να κρατήσουν την ανωνυμία τους. Εξάλλου, ο ίδιος ο Π. Παυλόπουλος σε απογευματινή εφημερίδα ομολογεί ότι ο πάρεδρος Αθ. Ράντος "ενδεχομένως να έχει δώσει διαλέξεις στα μεταπτυχιακού τύπου σεμινάρια", αλλά ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ δε θυμάται...

Η Συντονιστική Επιτροπή θίγει το ασυμβίβαστο που θα πρέπει να υπάρχει σε μια τέτοια περίπτωση. "Δεν είναι γνωστό, συνεχίζει στην ανακοίνωσή της, σε οποιονδήποτε νομικό πως απαγορεύονται τέτοιες σχέσεις μεταξύ ενός δικαστή και ενός δικηγόρου μιας υπόθεσης, στην οποία ο δικαστής είναι εισηγητής; Υπάρχει ή όχι ασυμβίβαστο και δε θα όφειλε ο κ. Ράντος να ζητήσει την αυτοεξαίρεσή του; Αυτή είναι η ουσία και σ' αυτό θα έπρεπε να είχε απαντήσει ο Παυλόπουλος".

Τέλος, η Συντονιστική Επιτροπή αναφέρει ένα πολύ σοβαρό θέμα, την πίεση που ασκεί έμμεσα ο Π. Παυλόπουλος στους δικαστικούς λειτουργούς, λόγω του πολιτικού αξιώματος που φέρει. "Και αυτό που πρέπει να επισημανθεί ακόμα, και είναι απαράδεκτο, είναι πως ο κ. Παυλόπουλος ως εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας (και πιο πριν ως σύμβουλος του Προέδρου της Δημοκρατίας), εξασκεί, και μόνο με τον τίτλο του, τεράστια πολιτική πίεση στους δικαστές σε μια υπόθεση που έχει προφανείς πολιτικές προεκτάσεις και ανάμειξη διαβόητων "διαπλεκόμενων συμφερόντων" του κ. Χρ. Λαμπράκη", επισημαίνει η Συντονιστική Επιτροπή.

Οσον αφορά το Πάρκο Ελευθερίας η Συντονιστική Επιτροπή επισημαίνει ότι η οικοδομική άδεια που έχει ζητήσει ο ΟΜΜΑ και η οποία έχει εγκριθεί, αλλά δεν έχει ακόμη εκδοθεί, είναι παράνομη ακόμη και με βάση το προεδρικό διάταγμα Λαλιώτη. Συγκεκριμένα η Συντονιστική Επιτροπή επισημαίνει ότι με το Προεδρικό Διάταγμα που κατατέθηκε στο ΣτΕ προβλέπονται 717 θέσεις αυτοκινήτων για το υπόγειο γκαράζ και σχεδιάζονται να γίνουν τουλάχιστο 1.362 θέσεις.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Θέλει όλο το Πάρκο δικό του (1998-12-05 00:00:00.0)
Συνεχίζουν οι μπουλντόζες (1998-10-08 00:00:00.0)
Πρόκληση η υπεράσπιση των παρανομιών του ΟΜΜΑ (1997-03-27 00:00:00.0)
Με ποιες ...αντιπαροχές; (1997-01-23 00:00:00.0)
"Δεσμευτείτε για το πράσινο" (1996-09-10 00:00:00.0)
Δεν αγοράζονται όλα (1996-08-01 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ