Τετάρτη 17 Ιούλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Η ... καλή θεία

Οι Ελληνες μπορούν να κοιμούνται ήσυχοι. Οχι μόνο ο υπουργός μας, ο Θ. Πάγκαλος, κατάφερε τους Ευρωπαίους να κάνουν "εκκλήσεις σεβασμού καλής γειτονίας" στην Τουρκία, αλλά έρχεται και η... "θεία απ' το Σικάγο".

***

Ο λόγος για την Μαντλίν Ολμπράιτ, την πρέσβειρα των ΗΠΑ. Ηρθε χτες στην Ελλάδα, οπότε μη φοβάστε τίποτα. Θα μοιράσει κι αυτή παρόμοια... "γλειφιτζούρια".

***

Τελικά πώς συνελήφθη εκείνος ο συνταξιούχος στην Αγ. Βαρβάρα; Από αστυνομικούς που υποδύθηκαν τους δημοσιογράφους ή από δημοσιογράφους που έπαιξαν το ρόλο αστυνομικών; Περίεργη σύγχυση των ρόλων...

***

Σίγουρα δεν μπορούμε να μιλήσουμε για ...αντικειμενικότητα στην κάλυψη του γεγονότος.

***

Αν και οι δημοσιογράφοι αποδείχτηκαν καλοί αστυνομικοί, δεν μπορούμε να ισχυριστούμε και το αντίθετο. Απαράδεκτο να μη γίνει η σύλληψη στις 8.40, στην καρδιά των βραδινών δελτίων.

***

Μήπως η ΕΛ. ΑΣ. πρέπει να ξεκινήσει ορισμένες ασκήσεις συνεργασίας και συντονισμού με τα τηλεοπτικά ΜΜΕ, για το κοινό συμφέρον; "Το θέαμα της επιβολής της Τάξης...".

***

Αλλά και τα κανάλια δεν είναι καιρός να συγκροτήσουν επίσημα τις δικές τους Μονάδες Εξωτερικών Αναμεταδόσεων, δηλαδή τις ...ΜΕΑ;

***

Η κυβέρνηση πρέπει να κάνει άμεσα εκλογές μόνο και μόνο για να γίνει το χατίρι του Εβερτ. Θα 'ρθει η ώρα που θα προκηρυχτούν στ' αλήθεια οι εκλογές και θα του το λένε, αλλά δε θα το πιστεύει...

***

Εχει πάντως σίγουρους χρηματοδότες στην προεκλογική του εκστρατεία. Τις εταιρίες αεροσκαφών και ελικοπτέρων. Γύρω στα εξήντα κομμάτια θα 'ναι η παραγγελία, όχι αστεία.

***

Σε "ύποπτα κέντρα του εξωτερικού" αποδίδει ο Τζουμάκας τις πυρκαγιές στην Αττική και γενικώς της χώρας. Δεν έχουμε καμία αμφιβολία ότι είναι ικανοί να κατηγορήσουν μέχρι και τους ..."Ερυθρούς Χμερ" της Καμπότζης, προκειμένου να δικαιολογήσουν τις δικές τους ευθύνες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ