Τρίτη 14 Μάη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΕΗ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ
Αρχίζουν νέες κινητοποιήσεις

Εφτά σύλλογοι της Χαραυγής οργανώνουν την Τετάρτη την πρώτη, μετά την απόφαση κυβέρνησης - δήμου για την επαναλειτουργία του "δράκου" της ΔΕΗ στο Κερατσίνι, συγκέντρωση αντίστασης στην καταστροφή της περιοχής τους. Η συγκέντρωση, που ως πρώτο στόχο έχει την πλήρη ενημέρωση του λαού του Κερατσινιού, ο οποίος πολιορκήθηκε με ψέματα και ανέξοδες υποσχέσεις από την πλειοψηφία των... δημοτικών του αρχόντων, πραγματοποιείται στο πλαίσιο του αγωνιστικού προγραμματισμού της Συντονιστικής Επιτροπής για την απομάκρυνση του εργοστασίου της ΔΕΗ από το Κερατσίνι.

Τη συγκέντρωση στη Χαραυγή συνδιοργανώνουν οι Εξωραϊστικοί Σύλλογοι Χαραυγής και "Η πρόοδος", η Ενωση Γυναικών, η Ενωση Ποντίων, οι Νέοι Ευγενείας και τα σχολεία 13ο Δημοτικό και 7ο Γυμνάσιο Κερατσινίου.

Οι εκδηλώσεις για να φύγει ο "δράκος" από την περιοχή και να ανακοπεί η πορεία συνέχισης και διεύρυνσης της υποβάθμισης του Κερατσινιού και της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά, που απειλεί άμεσα η λειτουργία του εργοστασίου, θα κλιμακωθούν στις 30 Μάη με μεγάλη παγκερατσινιώτικη συγκέντρωση στην πλατεία Λαού στο Κερατσίνι και πορεία διαμαρτυρίας ως τη Νομαρχία του Πειραιά.

Στο μεταξύ συνεχίζεται, σπίτι το σπίτι, η εκστρατεία ενημέρωσης των κατοίκων του Κερατσινίου και της ευρύτερης περιοχής, ώστε να γίνουν γνωστές σε όλους οι πραγματικές διαστάσεις του σκανδάλου της προγραμματιζόμενης για τον ερχόμενο Οκτώβρη επαναλειτουργίας του εργοστασίου με φυσικό αέριο. Ας μην ξεχνάμε ότι σήμερα απειλεί να "μπει μπροστά" ένα ρυπογόνο εργοστάσιο, το οποίο οι αγώνες του λαού της περιοχής είχαν κρατήσει κλειστό εδώ και 15 χρόνια!

Στα σχέδια της Συντονιστικής Επιτροπής για το επόμενο διάστημα περιλαμβάνονται και άλλες κινητοποιήσεις μεταξύ των οποίων συζητούνται η διοργάνωση πορείας διαμαρτυρίας, η οποία θα ξεκινήσει μπροστά απ' το μαντρότοιχο της ΔΕΗ και περνώντας από τη Χαραυγή θα διασχίσει ολόκληρη την πόλη για να φτάσει στο άλλο άκρο της, την Αμφιάλη. Επίσης διαδήλωση έξω από το υπουργείο Ανάπτυξης, για να απαιτήσουν οι Κερατσινιώτες, μαζί με τους τέσσερις συνδυασμούς της μειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο, "Δημοκρατική Αγωνιστική Συσπείρωση", "Ανθρώπινη Πόλη", "Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση" και "Νέα Δημοτική Πνοή", να "μην ξανακαπνίσει το φουγάρο του δράκου".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ