Τρίτη 14 Μάη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Η Πάτρα τιμά τους απαγχονισμένους αγωνιστές

Ολους τους αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης και το λαό της Πάτρας να τιμήσουν τη θυσία των αγωνιστών, που απαγχονίστηκαν από τους Γερμανούς και τους ντόπιους συνεργάτες τους, καλεί την ερχόμενη Κυριακή 19 Μάη στις 10.30 π.μ. το Παράρτημα Πάτρας της ΠΕΑΕΑ.

Οπως είναι γνωστό στο λαό της Πάτρας όλα τα χρόνια, την εκδήλωση αυτή διοργάνωναν από κοινού η ΠΕΑΕΑ και ο Δήμος της Πάτρας. Ομως από πέρσι, ο δήμος εγκαινίασε τακτική σφετερισμού της εκδήλωσης και με πραξικοπηματικό τρόπο αφαίρεσε από την ΠΕΑΕΑ την ευθύνη της διοργάνωσης. Φέτος, έγκαιρα αντιπροσωπεία του Παραρτήματος Πάτρας της ΠΕΑΕΑ επισκέφτηκε τον εκτελούντα χρέη δημάρχου κ. Αντωνόπουλο και του έδωσε το πρόγραμμα, με την υπόμνηση να μην επαναληφθούν τα περσινά φαινόμενα. Πρότειναν η εκδήλωση να γίνει στις 19 Μάη (γιατί για τις 12 Μάη ήταν προγραμματισμένη η Πορεία Ειρήνης Κερασίτσα - Τρίπολη) και ο δημαρχεύων συμφώνησε.

Παρ' όλα αυτά, όμως, ο δήμος με τις λεγόμενες αντιστασιακές οργανώσεις ΠΟΑΕΑ και ΠΣΑΕΑ προχώρησε στη διοργάνωση μιας φιέστας που έγινε προχτές. Η ενέργεια αυτή προκάλεσε αγανάκτηση στους αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης και το λαό της Πάτρας. Αυτό φάνηκε από το γεγονός ότι στη φιέστα αυτή δε συμμετείχαν πάνω από 50 άτομα και μέσα σε αυτούς δεν ήταν ούτε ένας από τους ζώντες συγγενείς των απαγχονισμένων.

"Στην εκδήλωση αυτή, και με τον τρόπο που έγινε, η ΠΕΑΕΑ δεν ήταν δυνατόν να πάρει μέρος. Ομως εκείνο που μας προξένησε αλγεινή εντύπωση είναι ότι στην εκδήλωση συμμετείχε και ο γνωστός Ευάγ. Γιαννόπουλος,που προηγουμένως, στην επίσκεψη που του έκαναν στην πλατεία Γεωργίου άνεργοι της "Πειραϊκής - Πατραϊκής", τους επιτέθηκε αποκαλώντας τους τραμπούκους και ότι όλα αυτά τα υποκινεί το ΚΚΕ. Επίσης και η ενέργεια του γνωστού παράγοντα Βλάση Βελόπουλου,που με παράνομο τρόπο κατακρατεί χρόνια τώρα τη σημαία του τιμημένου 12 συντάγματος του ΕΛΑΣ και πήγε και την παρουσίασε στο σφετεριστή της Αντίστασης Ευάγ. Γιαννόπουλο", επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το Παράρτημα Πάτρας της ΠΕΑΕΑ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ