Τρίτη 14 Μάη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Σταματήστε τον

Υπόμνημα της Κίνησης "Πειραιάς Αναγέννηση" στο υπουργείο Εσωτερικών για τις επικίνδυνες, για τα συμφέροντα του δήμου και των Πειραιωτών, ενέργειες του Στ. Λογοθέτη σχετικά με τα οικόπεδα της "Υπεραγοράς"

Με στόχο την απευθείας ενημέρωση του υφυπουργού Εσωτερικών για το επαπειλούμενο σκάνδαλο του ξεπουλήματος των οικοπέδων της "Υπεραγοράς" από τον δήμαρχο Πειραιά Στ. Λογοθέτη και την πλειοψηφία του στο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης, οι δημοτικοί σύμβουλοι της Κίνησης "Πειραιάς Αναγέννηση" Π. Σαλπέας και Κ. Τζατζάνης υπέβαλαν χτες σχετικό υπόμνημα στο υπουργείο.

Οι δύο δημοτικοί σύμβουλοι, που από την πρώτη στιγμή της... εκπόνησης των καταστροφικών - περιβαλλοντικά και πολεοδομικά - σχεδίων της δημοτικής αρχής, αντέδρασαν και αντιστάθηκαν μαζί με τους κατοίκους της περιοχής για τη διάσωση ενός από τους τελευταίους ελεύθερους χώρους στο κέντρο της πόλης - ο οποίος μάλιστα περιβάλλεται από σχολεία και μόνο για γκαράζ και κτίριο καταστημάτων δεν είναι κατάλληλος - και παρέδωσαν στον υπουργό φάκελο με ντοκουμέντα από τις κινητοποιήσεις των κατοίκων και των δασκάλων και γονέων των μαθητών των σχολείων της περιοχής. Κατέθεσαν επίσης στοιχεία για όλες τις πολεοδομικές και περιβαλλοντικές παραβάσεις, καθώς και όσες παραβάσεις σημειώθηκαν για να επιτευχθεί η χαριστική εκποίηση της περιουσίας του δήμου.

Με αυτά τα στοιχεία οι δημοτικοί σύμβουλοι επανέλαβαν τη θέση της Δημοτικής Κίνησης "Πειραιάς Αναγέννηση", η οποία αποτελεί και θέληση των Πειραιωτών, ότι τα οικόπεδα της "Υπεραγοράς" πρέπει να γίνουν πράσινο και οι αγώνες των κατοίκων της περιοχής μπορούν να οδηγήσουν στη διάσωσή τους από το τσιμέντο που θέλει να τους φορτώσει η δημοτική αρχή.

Οι δύο δημοτικοί σύμβουλοι σημειώνουν μεταξύ άλλων στο υπόμνημά τους ότι η κατασκευή γκαράζ στο συγκεκριμένο οικοδομικό τετράγωνο αντίκειται στο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο του Δήμου Πειραιά, όπου ο χώρος είναι ουσιαστικά χαρακτηρισμένος ως χώρος πράσινου. Οσες εργασίες μάλιστα γίνονται ήδη εκεί δεν έχουν οικοδομική άδεια, ενώ δεν έχουν γίνει οι περιβαλλοντικές, κυκλοφοριακές και πολεοδομικές μελέτες και έλεγχοι των αρμόδιων πέραν του δήμου φορέων, που επιβάλλονται για να αλλάξει η χρήση ενός χώρου.

Η πλειοψηφία της δημοτικής αρχής επιμένει να δημοπρατεί με παράνομες διαδικασίες το χώρο σε ιδιώτες, δεσμεύοντας το δήμο σε υποχρεώσεις εκατοντάδων εκατομμυρίων και με ενδεχόμενο σκανδαλώδους διασπάθισης της ακίνητης περιουσίας του. Να σημειώσουμε ότι οι δύο σύμβουλοι ενημέρωσαν τον αρμόδιο υπουργό ενόψει της εξέτασης της προσφυγής του δήμου εναντίον της απόφασης της Επιτροπής του άρθρου 18, η οποία ακύρωσε την παράνομη εκποίηση των οικοπέδων, στην τελευταία και επεισοδιακή δημοπρασία, μετά από σειρά ανάλογων, που έγινε στο δήμο προ τριμήνου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ