Τρίτη 14 Μάη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ
Σε ιδιώτες τα σκουπίδια

Επωφελούμενη της γενικότερης αναταραχής, η πλειοψηφία της δημοτικής αρχής προωθεί "λύση" για ανάληψη της διαχείρισης των απορριμμάτων από ιδιώτη

Με απεργιακές κινητοποιήσεις διαρκείας σκοπεύουν να αντιδράσουν οι εργαζόμενοι του Δήμου Αγίων Αναργύρων στην πρόθεση της δημοτικής αρχής να εκχωρήσει την υπηρεσία αποκομιδής απορριμμάτων - μέσω δημοπρασίας - σε ιδιώτη, με παράλληλη σύσταση δημοτικής επιχείρησης. Χτες οι εργαζόμενοι έκαναν συμβολική κατάληψη του δημαρχείου της πόλης, ενώ στη Γενική του Συνέλευση ο Σύλλογος των Εργαζομένων του δήμου, αποφάσισε ομόφωνα να μη δεχτεί τα σχέδια της δημοτικής αρχής. Πρότεινε, παράλληλα, να αποσυρθεί το θέμα από το χτεσινό Δημοτικό Συμβούλιο, όπου συζητούνταν και επρόκειτο να αποφασιστεί αργά το βράδυ η εκχώρηση της υπηρεσίας καθαριότητας σε ιδιώτη εργολάβο.

Στην απόφασή του, ο Σύλλογος Εργαζομένων του δήμου καλεί τη δημοτική αρχή να προκηρύξει θέσεις εποχιακού προσωπικού, με βάση τη σχετική έγκριση από το υπουργείο Εσωτερικών, καθώς και να υποβάλει άμεσα αίτημα για την κάλυψη κενών οργανικών θέσεων στην υπηρεσία καθαριότητας. Στην απόφαση, επίσης, τονίζεται ότι εάν τελικά το Δημοτικό Συμβούλιο αποφασίσει να δώσει την υπηρεσία καθαριότητας σε ιδιώτη, θα ξεκινήσουν από σήμερα επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας και κατόπιν θα προχωρήσουν σε απεργία διαρκείας.

"Είμαστε αντίθετοι σε κάθε προσπάθεια ιδιωτικοποίησης υπηρεσιών του δήμου. Θα είμαστε σε συνεχή επαγρύπνηση μέχρι την επίτευξη των στόχων μας. Καλούμε όλους τους πολίτες να συμπαρασταθούν στην προσπάθειά μας να διατηρήσουμε τον κοινωνικό ρόλο του δήμου και να διαφυλάξουμε ό,τι κατακτήσαμε με αγώνα", υπογράμμισε στο "Ρ" ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων, Σπύρος Κουρούμαλος.

Ο επικεφαλής της "Δημοτικής Αναγέννησης", Γεράσιμος Θεοδωράτος,μιλώντας στο Δημοτικό Συμβούλιο, τόνισε: "Είμαστε αντίθετοι με την εκχώρηση της αποκομιδής των απορριμμάτων σε ιδιώτες, γιατί έτσι εξυπηρετούνται τα ιδιωτικά συμφέροντα και δε διατηρείται ο κοινωνικός ρόλος του δήμου. Η κίνηση αυτή θα έχει δυσμενή οικονομικά αποτελέσματα για τους δημότες, αφού θα αυξηθούν τα δημοτικά τέλη. Είναι δίκαιη η κινητοποίηση των εργαζομένων, που γίνεται για την περιφρούρηση των δικαιωμάτων τους, για να μην εφαρμοστεί η "Λευκή Βίβλος". Το ζήτημα δεν είναι τεχνοκρατικό, αλλά πολιτικό και έχει να κάνει με επιλογές της δημοτικής αρχής, που υλοποιεί στην ουσία κατευθύνσεις της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ενωσης".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ