Τρίτη 14 Μάη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΛΕΣΒΟΣ
Μέρα αγώνα για τους κτηνοτρόφους

Μέρα αγώνα είναι η σημερινή για τους αγροτοκτηνοτρόφους της Λέσβου, οι οποίοι, συνεχίζοντας τις κινητοποιήσεις τους, πραγματοποιούν στις 11 το πρωί συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στη Μυτιλήνη, διεκδικώντας την επίλυση των μεγάλων προβλημάτων τους.

Για τους αγροτοκτηνοτρόφους της Λέσβου "ο κόμπος έφτασε στο χτένι", αφού πληρώνουν πολύ ακριβά τα δεινά της κρίσης στην κτηνοτροφία, καθώς και της πολύμηνης καραντίνας, που επιβλήθηκε στο νησί. Ομως, αντί λύσεων, "εισπράττουν" τον εμπαιγμό και την αδιαφορία της κυβέρνησης, που επιμένει στην εφαρμογή της αντιαγροτικής πολιτικής που εκπορεύεται από την ΕΕ, ενώ ακόμα βρίσκεται σε εξέλιξη και η επιχείρηση ποινικοποίησης του αγώνα τους. Τα αιτήματα που θέτουν οι αγωνιζόμενοι αγροτοκτηνοτρόφοι της Λέσβου είναι: Ενίσχυση της τιμής του γάλατος και κατάργηση του πλαφόν στα επιλέξιμα. Επιδότηση του συνόλου των ζωοτροφών που έρχονται στο νησί. Αμεση απόσυρση των αποθεμάτων φέτας και πάταξη της νοθείας και της αισχροκέρδειας. Απαγόρευση εισαγωγής τυροκομικών προϊόντων και αντίκρουση των αρνητικών συνεπειών των ΓΚΑΤΤ και ΚΑΠ.

Στο σημερινό συλλαλητήριο, που διοργανώνει η Επιτροπή Αγώνα των πρωτοβάθμιων και δευτεροβάθμιων αγροτικών φορέων του νησιού, εκφράζουν τη συμπαράστασή τους πολλοί φορείς της Λέσβου, ανάμεσα στους οποίους είναι το Εργατικό Κέντρο Μυτιλήνης και η Ομοσπονδία ΕΒΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ