Τρίτη 14 Μάη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ευαισθησία στα λόγια

Διαμαρτυρία των νοσηλευτριών στο υπουργείο Υγείας

Με μια συμβολική κίνηση συνόδευσαν τη χτεσινή συγκέντρωσή τους οι νοσηλευτές έξω απ' το υπουργείο Υγείας. Αφησαν τα λευκά καπέλα, που φορούν οι νοσηλεύτριες την ώρα της υπηρεσίας τους, στα σκαλιά του υπουργείου.

Χτες, μία μέρα μετά τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας της Νοσηλεύτριας, τα νοσοκομεία όλης της χώρας λειτούργησαν με προσωπικό ασφαλείας εξαιτίας της 24ωρης απεργίας του κλάδου. Μάλιστα, σε αρκετά νοσοκομεία η συμμετοχή στην κινητοποίηση ήταν μεγάλη. Στην Α Παθολογική Κλινική του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Νίκαιας η συμμετοχή ήταν καθολική.

Ο Σύλλογος Νοσηλευτικού Προσωπικού Κρατικών Ιδρυμάτων Αθήνας - Πειραιά οργάνωσε χτες στις 11 π.μ. συγκέντρωση έξω απ' το υπουργείο Υγείας και είχε ζητήσει συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου. Ωστόσο, από το γραφείο του υφυπουργού Φρ. Παπαδέλη,τους ενημέρωσαν ότι εκείνη την ώρα γινόταν σύσκεψη στο γραφείο του υπουργού Αν. Πεπονή που δεν μπορούσε να διακοπεί. Ετσι, αντιπροσωπεία του συλλόγου παρέδωσε υπόμνημα με τα αιτήματα στο διευθυντή του γραφείου του υπουργού, ο οποίος τους μίλησε για ευαισθησία που δείχνει το υπουργείο στα προβλήματα των νοσηλευτών. Οι νοσηλευτές τού απάντησαν ότι θέλουν αυτήν την... ευαισθησία να τη δουν εμπράκτως.

Στο υπόμνημα ζητούν να εξαιρεθεί το νοσηλευτικό προσωπικό από το νόμο των προσλήψεων και να υπάρχει διαρκής προκήρυξη στα νοσοκομεία, ώστε όλοι όσοι αποφοιτούν να προσλαμβάνονται για να καλυφθούν όλες οι κενές οργανικές θέσεις των νοσοκομείων. "Η αναγκαιότητα περισσότερου και εκπαιδευμένου νοσηλευτικού προσωπικού στις υπηρεσίες υγείας - τονίζεται στο υπόμνημα - καθίσταται όλο και πιο απαραίτητη λόγω της ραγδαίας αύξησης του αριθμού των νοσηλευομένων, τον προσανατολισμό για σύντομη νοσηλεία, τη δημιουργία νέων τμημάτων και τη μεγάλη αύξηση του φόρτου εργασίας". Ακόμη, ζητούν διπλασιασμό του βασικού μισθού, ενιαία τριτοβάθμια εκπαίδευση, καθώς και κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων που ψήφισε η ΝΔ.

Για αύριο στις 6.30 μ.μ. ο κλάδος των νοσηλευτών έχει προγραμματίσει γενική συνέλευση στο Νοσοκομείο "Ελπίς".

Στάση στο Κρατικό Νικαίας

Τετράωρη στάση εργασίας (10.30 π.μ. - 2.30 μ.μ. ) έκαναν χτες όλοι οι εργαζόμενοι του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Νικαίας. Μεταξύ άλλων, ζητούν: Αμεση πληρωμή των δικαστικών αποφάσεων και παραίτηση του νοσοκομείου από την αναίρεση στον Αρειο Πάγο για το επίδομα τροφής. Νομοθέτηση για την καταβολή του επιδόματος των 35.000 δραχμών που υποσχέθηκε ο υπουργός Αν. Πεπονής. Καταβολή του υπολοίπου των αναδρομικών του επιδόματος των 18.000 δραχμών. Να γίνουν προσλήψεις - μόνο για το νοσηλευτικό προσωπικό ζητούν άμεσα την κάλυψη 100 θέσεων. Μεταφορά του κυτταρολογικού - παθολογοανατομικού εργαστηρίου.

Για αύριο, στις 20 Μάη και στις 22 Μάη, έχουν προγραμματίσει δίωρες στάσεις εργασίας (7.30 π.μ. - 9.30 π.μ. ) και κλείσιμο της Πέτρου Ράλλη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ