Παρασκευή 15 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ασχημα ευρω-μαντάτα

Τη διοργάνωση ενός "Ευρωπαϊκού φόρουμ για την οικογένεια" στις 20-22 του Μάη 1998 στην Αθήνα ανακοίνωσε χτες σε συνέντευξη Τύπου το Ιδρυμα για το "Παιδί και την Οικογένεια", που έχει πρόεδρο την Μ. Βαρδινογιάννη. Η συνέντευξη Τύπου δόθηκε στο Μέγαρο Μουσικής και το θέμα του συνεδρίου είναι: "Οικογένεια, Ευρώπη, 21ος αιώνας, όραμα και θεσμοί".

Ο κατάλογος με αυτούς που θα συμμετάσχουν είναι μακρύς και σύμφωνα με τα λεχθέντα στη συνέντευξη τα συμπεράσματα του συνεδρίου θα χρησιμεύσουν "για να μπουν οι βάσεις για τη χάραξη μιας κοινής πολιτικής για την οικογένεια". Πάντως η κοινή ευρω-πολιτική έχει οδυνηρές συνέπειες στην οικογένεια. Το επισήμανε και ο παρευρισκόμενος εκπρόσωπος της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα Μ. Σχοινάς. Η Συνθήκη του Αμστερνταμ, όπως είπε, προκαλεί μια ραγδαία ανατροπή στη δομή της μέχρι τώρα οικογένειας. Και η προοπτική της είναι η "συμφιλίωση της επαγγελματικής και οικογενειακής ζωής".

Σύμφωνα με τις προσδοκίες των οργανωτών του συνεδρίου, τα συμπεράσματά του θα χρησιμεύσουν ως μαγιά για την κοινωνική πολιτική στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

Ασχημα ευρω-μαντάτα για την οικογένεια, δηλαδή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ