Παρασκευή 15 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ
Συνεχίζουν τον αγώνα κατά των ΠΣΕ

Τη συμπαράσταση του ΚΚΕ στον αγώνα των φοιτητών που εδώ και 80 μέρες έχουν καταλάβει το Ιδρυμα, εξέφρασε κλιμάκιο του Κόμματος, με επικεφαλής τον Κ. Αλυσσανδράκη

Για την ουσία των επιδιώξεων και των στόχων που προωθούνται μέσα από τα Προγράμματα Σπουδών Επιλογής (ΠΣΕ) μίλησε ο Κώστας Αλυσσανδράκης,μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, στη διάρκεια της περιοδείας κλιμακίου του Κόμματος που πραγματοποίησε την περασμένη Τρίτη στο Πολυτεχνείο Κρήτης και στο Τμήμα των Ηλεκτρονικών των ΤΕΙ. Παράλληλα, εξέφρασε τη συμπαράσταση του ΚΚΕ στον δίκαιο αγώνα των φοιτητών, που απαιτούν να μην εφαρμοστούν στο Ιδρυμα τα ΠΣΕ. Οι φοιτητές έχουν καταλάβει το Ιδρυμα εδώ και 80 μέρες.

Ο Κ. Αλυσσανδράκης συναντήθηκε με τους φοιτητές και εκπροσώπους των συλλόγων ΔΕΠ, ΕΔΤΠ και διοικητικών υπαλλήλων του ιδρύματος, που επίσης έχουν ταχθεί ενάντια στην εφαρμογή των ΠΣΕ. Με επιτυχία έγινε, επίσης, η πλατιά σύσκεψη στα γραφεία της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΚΚΕ με φίλους και μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, αλλά και φοιτητές του Πολυτεχνείου, όπου ο Κ. Αλυσσανδράκης παρουσίασε αναλυτικά τις θέσεις του ΚΚΕ για τον Ν. 2525/97, αλλά και για τα ΠΣΕ. Το βράδυ της Τρίτης μίλησε στο δημαρχείο Χανίων σε σύσκεψη που οργάνωσε ο Σύλλογος Φίλων του Πολυτεχνείου Κρήτης για προβλήματα του ιδρύματος.

Στη συνέχεια, μιλώντας στους δημοσιογράφους ο Κ. Αλυσσανδράκης, ανάμεσα σε άλλα, είπε: "Η γνώμη που σχημάτισα είναι πως οι φοιτητές του Πολυτεχνείου έχουν εμβαθύνει στην ουσία του προβλήματος των ΠΣΕ και έχουν καταλάβει τα παιχνίδια που παίζονται μέσα από αυτά. Εμείς, το ΚΚΕ, στηρίζουμε την κινητοποίησή τους και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε. Για μας δεν είναι μόνο το θέμα κάποιων μεθοδεύσεων που χρησιμοποίησε η διοίκηση του Πολυτεχνείου για να προχωρήσουν τα ΠΣΕ. Το πιο σημαντικό είναι ότι οι φοιτητές το κατανοούν αυτό, γι' αυτό και αντιστέκονται. Κατανοούν ότι με τα ΠΣΕ προωθείται το μοντέλο που θέλει να προβάλει το μεγάλο κεφάλαιο σαν τρόπο οργάνωσης των πανεπιστημίων. Ενα μοντέλο, το οποίο ταιριάζει με το μοντέλο που προωθούν, με τις αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις, των απασχολήσιμων, της κατάργησης του 8ωρου και άλλων κατακτήσεων".

"Μέσα από το περιεχόμενο αυτών των προγραμμάτων και του χαρακτήρα τους, τόνισε ο Κ. Αλυσσανδράκης, προωθείται η αντίληψη του μεγάλου κεφαλαίου για περιορισμό των γενικών γνώσεων και η αντικατάστασή τους με αυτό που λέμε κατάρτιση. Επίσης, παρατηρούνται έντονα φαινόμενα ιδιωτικοποίησης με την καταβολή διδάκτρων, δίδακτρα που δεν έχουν εφαρμοστεί σε αυτή τη φάση, αλλά είναι προφανές ότι όταν μετά από δύο χρόνια, όταν τελειώσει η χρηματοδότηση από την ΕΕ, αυτά θα είναι πηγή άντλησης πόρων. Συνεπώς μην παραξενευτούμε, αν μετά από δύο χρόνια κληθούμε να καταβάλουμε δίδακτρα ή κληθούν κάποιοι "εθνικοί ευεργέτες" να χρηματοδοτήσουν αυτά τα προγράμματα". Τέλος, τόνισε ότι στη βάση όλων αυτών επιβάλλεται να στηριχτεί ο αγώνας των φοιτητών γενικότερα από το λαό και τους μαζικούς φορείς της πόλης και κάλεσε τους φοιτητές να συνεχίσουν τον αγώνα τους ώστε να μην εφαρμοστούν τα ΠΣΕ στο ίδρυμα, αλλά και σε κανένα άλλο ίδρυμα της χώρας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ