Παρασκευή 15 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Συλλαλητήριο, στις 22 του Μάη, στη Θεσσαλονίκη

Τη μέρα που δολοφονήθηκε ο Γρ. Λαμπράκης επέλεξε για την κινητοποίηση η Συντονιστική Επιτροπή των εκπαιδευτικών φορέων

Συλλαλητήριο, απάντηση στην αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης και στο βίαιο εκσυγχρονιστικό της πρόσωπο, οργανώνουν την Παρασκευή 22 του Μάη οι πέντε ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με τους Συλλόγους των δασκάλων, των αδιόριστων και των αναπληρωτών. Το συλλαλητήριο θα γίνει στις 7.30 το απόγευμα στο χώρο της Καμάρας.

Η μέρα του συλλαλητηρίου έχει ιδιαίτερη σημασία για την πόλη της Θεσσαλονίκης, όπου πριν 35 χρόνια το παρακράτος, με ηθικούς αυτουργούς το παλάτι και την κυβέρνηση της ΕΡΕ, δολοφόνησε τον βουλευτή της ΕΔΑ και αγωνιστή της ειρήνης Γρηγόρη Λαμπράκη.Ετσι, η Συντονιστική Επιτροπή των εκπαιδευτικών φορέων αποφάσισε το παλλαϊκό συλλαλητήριο να μεταβληθεί σε πορεία τιμής και μνήμης του Γ. Λαμπράκη και να λήξει με κατάθεση στεφανιών στο χώρο όπου δολοφονήθηκε, στη διασταύρωση των οδών Ερμού και Βενιζέλου.

Σύνθημα των εκπαιδευτικών και των αδιόριστων συναδέλφων τους είναι πως κι αυτός ο Μάης και ο Ιούνης θα είναι δικός τους και θα είναι αγωνιστικός. Με ανακοίνωσή της η Συντονιστική Επιτροπή καλεί τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους νέους και όλο το λαό να δώσουν μαζικό "παρών" στο συλλαλητήριο και να καταγγείλουν το μονόδρομο - οδοστρωτήρα της ΟΝΕ. Να στείλουν ξεκάθαρο το μήνυμα ότι δεν πρόκειται να "συμμορφωθούν προς τας υποδείξεις" του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και του ΟΟΣΑ, που απαιτούν την καταπάτηση βασικών κοινωνικών δικαιωμάτων και κατακτήσεων των εργαζομένων.

Τέλος, σημειώνει πως πολλοί από τους εκπαιδευτικούς κινδυνεύουν να ριχθούν στις χωματερές ανεργίας, με την κατάργηση της επετηρίδας και με το διαγωνισμό - αλληλοσφαγή των αδιορίστων που αποφάσισε το υπουργείο και προειδοποιεί πως οι εκπαιδευτικοί απορρίπτουν την ψευδεπίγραφη "μεταρρύθμιση" που οδηγεί το δημόσιο σχολείο στη διάλυση και ανοίγει το δρόμο στους κερδοσκόπους της εκπαίδευσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ