Παρασκευή 15 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΚΕ
Συσπείρωση και αντεπίθεση

"Η εργατική οικογένεια χρειάζεται δουλιά πλήρους απασχόλησης, σπίτι, επέκταση των δημόσιων βρεφονηπιακών σταθμών και δωρεάν παιδεία και υγεία", τονίζει, σε χτεσινή ανακοίνωσή του, το Γραφείο Τύπου του Κόμματος

"Με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα της Οικογένειας, το ΚΚΕ καλεί την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα να συστρατευθούν και να αντεπιτεθούν, ενάντια στην επίθεση που εξαπολύουν το κεφάλαιο, η ΕΕ και οι πολιτικοί της εκφραστές, κυβέρνηση και όσα κόμματα κινούνται στο δρόμο του λεγόμενου "ευρωπαϊκού προσανατολισμού". Επίθεση, που έχει να κάνει με το δικαίωμα στη δουλιά (πλήρη και μόνιμη απασχόληση), ειδικά σήμερα που φέρνουν τις εργασιακές σχέσεις στον προηγούμενο αιώνα και καταργούν το σύνολο των μέτρων κοινωνικής προστασίας, που με τους αγώνες και τη συμβολή των σοσιαλιστικών χωρών είχαν κατακτήσει οι εργαζόμενοι".

Τα παραπάνω τονίζει, σε χτεσινή ανακοίνωσή του, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ με αφορμή τη σημερινή μέρα. "Η επίθεση αυτή, συνεχίζει η ανακοίνωση, έχει να κάνει με τη διαρκή μονόπλευρη λιτότητα, με το υψηλό κόστος ανατροφής και εκπαίδευσης των παιδιών, με την ιδιωτικοποίηση των βρεφονηπιακών σταθμών, του συστήματος υγείας, πρόνοιας και κοινωνικής ασφάλισης. Τα προβλήματα σε οξύτερο βαθμό τα ζουν οι μονογονεϊκές οικογένειες και οι οικογένειες των αλλοδαπών εργατών. Η συνολική πολιτική της κυβέρνησης εξαθλιώνει όλο και μεγαλύτερα τμήματα του λαού και απ' την άλλη η κυβέρνηση απαιτεί να παραιτηθεί ο λαός από τα δικαιώματά του και για σήμερα και για πάντα. Παράλληλα όμως, προσπαθεί να προβάλει το υποτιθέμενο "κοινωνικό" της πρόσωπο με την άσκηση, δήθεν, κοινωνικής πολιτικής για μια μερίδα εξαθλιωμένων, δημιουργώντας θεσμούς εθελοντισμού και φιλανθρωπίας. Ζωντανό παράδειγμα είναι η προώθηση ανάλογου νομοσχεδίου για την κοινωνική πρόνοια. Η εργατική οικογένεια χρειάζεται δουλιά πλήρους απασχόλησης (35ωρο, 5ήμερο). Χρειάζεται οικονομική ενίσχυση μέσα από χαμηλότοκα δάνεια. Επέκταση των δημόσιων βρεφονηπιακών σταθμών, ίδρυση παιδικών κέντρων άθλησης, καθώς και κέντρων υπερηλίκων. Ενίσχυση του δημόσιου τομέα υγείας και πρόνοιας, με γενναία χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό. Δημόσια δωρεάν παιδεία και, το βασικότερο, μέτρα κατά της ανεργίας".

Και η ανακοίνωση καταλήγει: "Η μόνη ρεαλιστική απάντηση είναι η συσπείρωση της εργατικής τάξης και όλων των λαϊκών στρωμάτων σε ένα μέτωπο πάλης, που θα οργανώνει, θα διεκδικεί, θα προετοιμάζει τις δυνάμεις του για την αντεπίθεσή του, για ριζικές πολιτικές αλλαγές".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Βλαβερή για τις εργαζόμενες γυναίκες η Τοπική Αυτοδιοίκηση (2006-06-18 00:00:00.0)
«Χρυσή» για την κερδοφορία της πλουτοκρατίας (2005-03-27 00:00:00.0)
Πώς να μην αποκτήσουν παιδιά... (2005-01-16 00:00:00.0)
Πανελλαδικό ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ στην Αθήνα (2004-10-03 00:00:00.0)
Στ' απάνθρωπα φανάρια (1998-05-16 00:00:00.0)
"Σπαταλά πόρους" η Πρόνοια! (1998-01-17 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ