Παρασκευή 15 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΕΩΠΟΝΩΝ
Απαράδεκτοι όροι προσλήψεων

Απαράδεκτους χαρακτηρίζει τους όρους που τίθενται για τις προσλήψεις επιστημονικού προσωπικού στους νέους ΟΤΑ, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Γεωπόνων (ΠΟΣΓ).

Σε σχετική ανακοίνωση της ΠΟΣΓ τονίζεται ότι είναι απαράδεκτο να τίθεται ως όριο ηλικίας για την υποβολή των αιτήσεων το 35ο έτος, την ώρα που το Ελληνικό Δημόσιο έχει να προσλάβει γεωπόνους από το 1985. Επισημαίνεται ακόμα ότι μέσω αυτών των προσλήψεων επιστημονικού προσωπικού και συγκεκριμένα 2.500 άνεργων πτυχιούχων ΑΕΙ - ΤΕΙ μπαίνει σε εφαρμογή η πρακτική της εικονικής μείωσης της ανεργίας, δηλαδή δεν μπορούν να προσληφθούν στο δημόσιο πτυχιούχοι που εργάζονται με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, καθώς αν κάποιος δουλεύει έστω και μία μέρα τη βδομάδα δε θεωρείται άνεργος!

Επίσης, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΠΟΣΓ, δεν είναι σαφής ο τρόπος με τον οποίο θα υπολογίζονται τα αναφερόμενα κριτήρια και συγκεκριμένα ο βαθμός πτυχίου, τα μεταπτυχιακά, η εντοπιότητα, η γνώση ξένων γλωσσών και η γνώση Η/Υ, ώστε η επιλογή να γίνει με αντικειμενικό τρόπο, καθώς διαφέρει ο τρόπος βαθμολόγησης από πανεπιστήμιο σε πανεπιστήμιο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ