Παρασκευή 15 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Στην ανακρίτρια ξανά η Χωρα'ϊτου

Συμπληρωματική απολογία έδωσε χτες στην 7η τακτική ανακρίτρια Αθηνών η δασκάλα χορού Μαρία Χωραϊτου, που προφυλακίστηκε πριν από ένα μήνα μαζί με τον Μάριο Ασημάκη για την υπόθεση της δολοφονίας του επιχειρηματία Γ. Νικολαϊδη και της φίλης του Αθανασίας Καλαθάκη. Η Χωραϊτου κατηγορείται για αρπαγή και απάτη σε βαθμό κακουργήματος και η προσαγωγή της εκ νέου στο ανακριτικό γραφείο κρίθηκε αναγκαία, μετά την ανεύρεση των δύο πτωμάτων στη θέση "Σέσι Μαραθώνα". Στην αρχική της απολογία, είχε υποστηρίξει ότι ο καταζητούμενος για τις ανθρωποκτονίες φίλος της, Παν. Κράμπης, της είχε εκμυστηρευτεί ότι σκότωσε το ζεύγος, που εξαφανίστηκε από τον περασμένο Νοέμβρη και πέταξε το πτώμα του Νικολαϊδη στη θάλασσα. Ο Κράμπης, από την πλευρά του, πριν από τα τελευταία ευρήματα που πιστοποιούν τη διπλή δολοφονία, ισχυρίστηκε, μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό, ότι ο Νικολαϊδης και η φίλη του σκηνοθέτησαν την εξαφάνισή τους, είναι ζωντανοί και μάλιστα σε επικοινωνία, που είχε με τον επιχειρηματία, αυτός του ζήτησε να του ετοιμάσει δύο διαβατήρια, το ένα από τα οποία γυναικείο...

Κατά τη χτεσινή δίωρη απολογία της, η Χωραϊτου κατονόμασε, σύμφωνα με πληροφορίες, κάποιον Ιταλό Πιέτρο Φιορέτα, φίλο του Κράμπη, με τον οποίο είχαν βγει για φαγητό ένα βράδυ. Επίσης, υποστήριξε ότι δεν έχει καμιά ανάμειξη στην υπόθεση και πως ό,τι κατέθεσε σχετικά το έμαθε από τον Κράμπη. Ο συνήγορός της Αλ. Λυκουρέζος δήλωσε, εξάλλου, ότι η υπόθεση αυτή έχει πολλά σκοτεινά στοιχεία.

Στο μεταξύ, οι δύο κάλυκες, που βρήκε η Αστυνομία κοντά στα πτώματα, διαπιστώθηκε ότι προέρχονταν από όπλο, το οποίο είχε πουλήσει στον Κράμπη ο μπράβος Φανούρης Μουσταϊτζής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ