Πέμπτη 22 Σεπτέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ
Σειρά προβλημάτων ανέδειξε επίσκεψη αντιπροσωπείας του ΚΚΕ

Η ανάγκη λήψης άμεσων μέτρων για να σταματήσει η μετακίνηση οχτώ μόνιμων διοικητικών υπαλλήλων μακριά απ' τον τόπο κατοικίας τους, αλλά και να μην παραχωρηθεί η καθαριότητα - όπου σήμερα εργάζονται 90 καθαρίστριες - σε εργολάβους, αποτέλεσαν τα κύρια θέματα της συνάντησης που είχε πρόσφατα αντιπροσωπεία του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Νίκο Καραθανασόπουλο, μέλος της ΚΕ του Κόμματος και βουλευτή Αχαΐας, με τη διοίκηση του Σωματείου Διοικητικών Υπαλλήλων του Πανεπιστημίου Πατρών και εργαζόμενους που πλήττονται απ' τα συγκεκριμένα μέτρα στον χώρο.

Οι εργαζόμενοι επισήμαναν ότι τους τελευταίους μήνες πέντε εργαζόμενοι αναγκάζονται να μετακινούνται καθημερινά από την Ηλεία στην Πάτρα, μετά το κλείσιμο των τμημάτων Μουσειολογίας Πύργου και Γεωπονίας Αμαλιάδας, ενώ το ίδιο αντιμετωπίζουν και τρεις ακόμα εργαζόμενοι απ' το Αίγιο, όπου σταμάτησε να λειτουργεί το τμήμα Φυσικοθεραπείας. Οπως τόνισαν, έχει αποδιοργανωθεί η ζωή όλων όσοι μετακινούνται, ενώ επιβαρύνονται με υπέρογκα έξοδα. Απαιτήθηκε να υπάρξει άμεσα μέριμνα ώστε να παραμείνουν στον τόπο κατοικίας τους, έστω και σε άλλες δομές Παιδείας, όπου υπάρχουν ανάγκες, εφόσον έχει «τιναχθεί στον αέρα» ο οικογενειακός τους προγραμματισμός.

Ακόμα, επισημάνθηκε ότι η δρομολόγηση της παραχώρησης της καθαριότητας από την Πρυτανεία σε εργολάβο ενέχει τον κίνδυνο να μείνουν στον δρόμο οι 90 εργαζόμενες, την ίδια ώρα που το κόστος για τη συγκεκριμένη εργασία θα εκτοξευτεί, με παροχή χειρότερων υπηρεσιών, βάσει και της προηγούμενης εμπειρίας. Το Σωματείο εξέφρασε την αντίθεσή του στους συγκεκριμένους σχεδιασμούς, ζητώντας μόνιμο προσωπικό καθαριότητας και να δοθεί έστω προσωρινή παράταση στο υπάρχον.

Τη συμπαράσταση του ΚΚΕ στα παραπάνω εξέφρασε ο Νίκος Καραθανασόπουλος, αναφερόμενος και στην πρόσφατη Ερώτηση που κατέθεσε το Κόμμα στη Βουλή για να παραμείνουν στον τόπο κατοικίας τους όσοι εργαζόμενοι αναγκάζονται σήμερα να μετακινούνται εκτός νομού. Χαρακτήρισε απάνθρωπο και απαράδεκτο το καθεστώς που βιώνουν οι συγκεκριμένοι οι εργαζόμενοι, με ευθύνη Πρυτανείας, υπουργείου και κυβέρνησης.

Εξέφρασε την πλήρη αντίθεση του ΚΚΕ στην παραχώρηση της καθαριότητας σε εργολάβους, σημειώνοντας ότι άμεσα θα πρέπει να δοθεί παράταση στους υπάρχοντες εργαζόμενους, να μονιμοποιηθούν με όλα τα εργασιακά δικαιώματα που πρέπει και να πραγματοποιηθούν όλες οι αναγκαίες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Και για τα δύο ζητήματα τονίστηκε ότι θα γίνουν νέες παρεμβάσεις στη Βουλή και όπου αλλού κρίνεται απαραίτητο, από πλευράς του Κόμματος.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Απαρχαιωμένος και ελλιπής ο Οργανισμός, δεν προβλέπει κλινικές που ήδη υπάρχουν... (2022-03-31 00:00:00.0)
Επαναπρόσληψη από το Πανεπιστήμιο ζητούν οι καθαρίστριες (2021-05-20 00:00:00.0)
Κινητοποίηση για το ζήτημα της καθαριότητας (2017-01-31 00:00:00.0)
Αντιδρούν στις απολύσεις και διεκδικούν δεδουλευμένα (2014-06-13 00:00:00.0)
Αμεση επαναπρόσληψη από το ΑΠΘ όλων των απολυμένων (2012-12-12 00:00:00.0)
Μεθοδεύσεις για την ανατροπή εργασιακών δικαιωμάτων (2011-01-08 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ