Τετάρτη 28 Σεπτέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
48ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ ΟΔΗΓΗΤΗ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ «ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΣΠΟΥΔΑΣΑΜΕ ΣΤΟΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ»
Ιδιαίτερο το ενδιαφέρον νεότερων και παλιότερων γενιών

Πόλος έλξης για ανθρώπους όλων των ηλικιών ήταν και το περίπτερο του Συλλόγου «Εμείς που σπουδάσαμε στον σοσιαλισμό», που βρισκόταν κοντά στην Κεντρική Σκηνή και τα βιβλιοπωλεία της «Σύγχρονης Εποχής».

Στο περίπτερο ιδιαίτερο ήταν το ενδιαφέρον της νέας γενιάς, που επιζητούσε να μάθει για τη ζωή στις σοσιαλιστικές χώρες, πώς ήταν οργανωμένη η ζωή των ξένων φοιτητών που σπούδαζαν με υποτροφίες, τι γίνεται σήμερα. Επίσης πολλοί από τους απόφοιτους που δεν είχαν έρθει έως τώρα σε επαφή με τον Σύλλογο, έκαναν το βήμα και εγγράφτηκαν σε αυτόν.

Στη διάρκεια του τριημέρου στο Πάρκο Τρίτση, στο περίπτερο προβαλλόταν βίντεο για τη ζωή των φοιτητών, το εκπαιδευτικό σύστημα στις σοσιαλιστικές χώρες, το σύστημα Υγείας, τη δράση του Συλλόγου. Την τρίτη μέρα προβλήθηκε επίσης η ταινία «Μισή ώρα στο γραφείο του Λένιν» (1968), σε σενάριο Μ. Σατρόφ και σκηνοθεσία Α. Τιμονίν, με υποτιτλισμό από τη μεταφραστική ομάδα του Συλλόγου.

Επίσης φέτος ο Σύλλογος εκτός από την Αθήνα είχε παρουσία με περίπτερο στα Φεστιβάλ της ΚΝΕ σε Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Πάτρα και Ηράκλειο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ