Τετάρτη 28 Σεπτέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥΠΟΛΗ
Απαράδεκτες εικόνες με πάνοπλους αστυνομικούς και πυροβολισμούς

INTIME NEWS

Μια απαράδεκτη και επικίνδυνη κατάσταση διαμορφώθηκε χτες το πρωί στην Πολυτεχνειούπολη, με πυροβολισμούς να πέφτουν κοντά σε αμφιθέατρο και πάνοπλους αστυνομικούς να βρίσκονται μέσα στην Πολυτεχνειούπολη τρομοκρατώντας τους φοιτητές.

Συγκεκριμένα, χτες το πρωί αστυνομικές δυνάμεις έκαναν επιδρομή στην παλιά Εστία του Πολυτεχνείου, καθώς και σε σπίτια στην περιοχή, σε επιχείρηση εντοπισμού υπόπτων για διακίνηση ναρκωτικών και ληστείες, όπως λέει η αστυνομία. Ενα άτομο τραυματίστηκε από αστυνομικά πυρά στην Πολυτεχνειούπολη, από πυροβολισμούς που έπεσαν πολύ κοντά σε αμφιθέατρα, όπου διεξάγονται εξετάσεις. Η Αστυνομία έκανε έρευνες σε δωμάτια φοιτητών, προκαλώντας μεγάλες ζημιές σε διαμερίσματα, ενώ πάνοπλοι αστυνομικοί εγκαταστάθηκαν στο Πολυτεχνείο και ερευνούσαν φοιτητές σε στυλ «Ράμπο».

Για την κατάσταση με τη διακίνηση ναρκωτικών την αποκλειστική ευθύνη έχει η ίδια η κυβέρνηση, καθώς οι φοιτητές και οι σύλλογοί τους έχουν καταγγείλει επανειλημμένα τη δράση διαφόρων ύποπτων κυκλωμάτων στη συγκεκριμένη εστία, όμως ο προσανατολισμός της κυβέρνησης είναι η καταστολή και όχι η αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος.

Αμεσα, χτες το μεσημέρι, δεκάδες εστιακοί φοιτητές έκαναν πορεία στον χώρο της Πολυτεχνειούπολης και προχώρησαν σε παρέμβαση στον πρύτανη.

Στον χώρο βρέθηκε για να συμπαρασταθεί στους φοιτητές ο βουλευτής του ΚΚΕ Χρήστος Κατσώτης, ο οποίος νωρίτερα είχε προχωρήσει σε τηλεφωνική παρέμβαση στον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη. Ο Χρ. Κατσώτης απαίτησε εδώ και τώρα να αποκατασταθούν όλες οι ζημιές που αδιάκριτα προκάλεσαν οι αστυνομικές δυνάμεις στα δωμάτια που διαμένουν οικότροφοι φοιτητές, καθώς δεκάδες φοιτητές δεν έχουν πού να μείνουν. Επίσης, απαίτησε να διασφαλιστεί η πρόσβαση όλων των φοιτητών στην εξεταστική, καθώς αρκετοί δεν κατάφεραν να προσεγγίσουν την Πολυτεχνειούπολη.

Καταγγελία της Οργάνωσης Σπουδάζουσας Αθήνας της ΚΝΕ

Σε ανακοίνωση - καταγγελία της Οργάνωσης Σπουδάζουσας Αθήνας της ΚΝΕ υπογραμμίζεται:

«Είναι απαράδεκτο, στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης στις Φοιτητικές Εστίες ΕΜΠ, να πέφτουν πυροβολισμοί δίπλα σε αμφιθέατρα που διεξάγονται εξετάσεις, να απειλούνται μέχρι και να κυνηγιούνται φοιτητές από αστυνομικούς με τα όπλα τους!

Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία! Οι φοιτητές και οι σύλλογοί τους έχουν καταγγείλει επανειλημμένα τη δράση διαφόρων ύποπτων κυκλωμάτων, ακόμα και ποινικών, στη συγκεκριμένη φοιτητική εστία του ΕΜΠ.

Για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί την αποκλειστική ευθύνη την έχει η κυβέρνηση, που γνωρίζει το πρόβλημα και αντί να αντιμετωπίζει το οργανωμένο έγκλημα και το ναρκεμπόριο, ο προσανατολισμός της εξακολουθεί να είναι η καταστολή στους λαϊκούς αγώνες, στους φοιτητές και τους συλλόγους τους, αξιοποιώντας τέτοια γεγονότα».

  • Σύμφωνα με την αστυνομία, η επιχείρηση οδήγησε σε συλλήψεις 22 ατόμων, ανάμεσά τους και μίας δόκιμης αστυφύλακα, η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, υπηρετούσε σε αστυνομικό τμήμα της περιοχής και παρείχε υποστηρικτικό ρόλο στη συμμορία παρέχοντας πληροφορίες για τις αστυνομικές επιχειρήσεις. Το κύκλωμα διακινούσε ποσότητες ναρκωτικών στην ευρύτερη περιοχή του Ζωγράφου, της Καισαριανής, του Βύρωνα και του Παγκρατίου. Εκτός από τις συλλήψεις οι αστυνομικοί έχουν προχωρήσει και στην κατάσχεση ποσοτήτων ναρκωτικών.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ