Τετάρτη 28 Σεπτέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΑΘΗΝΑΣ
Νέο συλλαλητήριο χτες για σπουδές και πτυχία με αξία, ενάντια στην καταστολή

Με κινητοποίηση σήμερα στο ΙΝΕΔΙΒΙΜ συνεχίζουν τον αγώνα για τη φοιτητική στέγη

Με νέο συλλαλητήριο, που ξεκίνησε από τα Προπύλαια και ολοκληρώθηκε στο Σύνταγμα, μπροστά στη Βουλή, φοιτητικοί σύλλογοι της Αθήνας έδωσαν χτες το απόγευμα συνέχεια στις κινητοποιήσεις με τις οποίες αντιδρούν στην πανεπιστημιακή αστυνομία και διεκδικούν λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στις σπουδές τους.

«Εξω η αστυνομία από τα πανεπιστήμια. Η καταστολή δεν θα περάσει. Παλεύουμε για δωρεάν σπουδές - πτυχία με αξία - δουλειά με δικαιώματα», απαίτησαν οι φοιτητικοί σύλλογοι.

«Η τρομοκρατία δεν θα περάσει, των φοιτητών η πάλη θα τη σπάσει», διαμήνυσαν. Από τα μπλοκ της διαδήλωσης κατήγγειλαν την παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων που παρατάχθηκαν με πλήρη εξάρτυση σε κάθε πλευρά της πορείας και απαίτησαν την αποχώρησή τους. «Με ΜΑΤ και βία δεν γίνεται Παιδεία, έξω απ' τις σχολές μας η αστυνομία», διαδήλωσαν.

«Απ' τα ιδρύματά μας δεν λείπει η αστυνομία, δώστε λεφτά, καθηγητές, βιβλία», φώναξαν φοιτητές και φοιτήτριες και έθεσαν στο επίκεντρο τα αιτήματά τους για «σίτιση και στέγαση, δωρεάν σπουδές».

Στις ανάγκες και τα αιτήματα των φοιτητών η απάντηση της κυβέρνησης είναι η επιστράτευση των δυνάμεων καταστολής και της πανεπιστημιακής αστυνομίας, με στόχο να σιγήσει κάθε φωνή διεκδίκησης και αμφισβήτησης του πανεπιστημίου - επιχείρησης.


Eurokinissi

Την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση χρηματοδοτεί αδρά με 30 εκατ. ευρώ τη δημιουργία και λειτουργία του Σώματος που προορίζεται για την αστυνόμευση των πανεπιστημίων, οι φοιτητές καταγγέλλουν ότι οι ίδιοι και οι οικογένειές τους «ματώνουν» για να καλύψουν το κόστος των ενοικίων, των λογαριασμών ρεύματος, των ειδών πρώτης ανάγκης. Βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για να καλύψουν από το λεηλατημένο οικογενειακό εισόδημα τα έξοδα της εμπορευματοποιημένης Παιδείας.

Από τα αιτήματα και τα συνθήματα δεν έλειψαν οι διεκδικήσεις για το περιεχόμενο των σπουδών και την αξία των πτυχίων. «Ο νέος νόμος - πλαίσιο να μείνει στα χαρτιά, μας θέλουν φθηνούς για τα αφεντικά», κατήγγειλαν οι φοιτητικοί σύλλογοι και κάλεσαν σε αγώνα για σπουδές και πτυχία με αξία.

Οι φοιτητές ανανέωσαν το αγωνιστικό τους ραντεβού για τη σημερινή κινητοποίηση στο ΙΝΕΔΙΒΙΜ, που διοργανώνεται με πρωτοβουλία των Συλλόγων Οικοτρόφων της Αθήνας, διεκδικώντας λύσεις στα μεγάλα προβλήματα των εστιών και την εξασφάλιση δωρεάν στέγης σε νέους που το έχουν ανάγκη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ