Τετάρτη 28 Σεπτέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΛΓΕΡΙΑ
Κοινά «αντιτρομοκρατικά γυμνάσια» με τη Ρωσία

Η κοινή «αντιτρομοκρατική» άσκηση «Desert Shield 2022», που ξεκίνησε στις 16 Σεπτέμβρη και ολοκληρώνεται σήμερα, 28 Σεπτέμβρη, μεταξύ Ρωσίας και Αλγερίας, δεν αφορά τρίτες χώρες, τόνισε χτες σε δηλώσεις της η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα. Η Ρωσίδα διπλωμάτης εξήγησε ότι τα ρωσο-αλγερινά γυμνάσια που γίνονται στο αλγερινό έδαφος είναι «αντιτρομοκρατικές» ασκήσεις ρουτίνας που γίνονται παρόμοιες και σε άλλες χώρες.

Στις ασκήσεις «Desert Shield 2022» συμμετείχαν περίπου 80 στρατιωτικοί του ρωσικού πυροβολικού από τη νότια διοίκηση στρατού στον βόρειο Καύκασο και άλλοι 80 Αλγερινοί στρατιωτικοί.

Οι πρώτες ρωσο-αλγερινές τακτικές αντιτρομοκρατικές ασκήσεις πραγματοποιήθηκαν στη Νότια Οσετία της Ρωσίας τον Οκτώβρη του 2021, με τη συμμετοχή περίπου 200 Ρώσων και Αλγερινών στρατιωτικών με ειδικό στρατιωτικό εξοπλισμό. Η νότια διοίκηση του ρωσικού στρατού έχει συμμετάσχει φέτος σε ανάλογα κοινά αντιτρομοκρατικά γυμνάσια με τους στρατούς της Αιγύπτου, του Καζακστάν και του Πακιστάν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ