Τετάρτη 28 Σεπτέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΡΙ ΛΑΝΚΑ
Νέο κύμα άγριας κρατικής καταστολής

Από τις νέες μαζικές κινητοποιήσεις των εργατών της Σρι Λάνκα
Από τις νέες μαζικές κινητοποιήσεις των εργατών της Σρι Λάνκα
Με κλιμάκωση της καταστολής επιχειρεί να αντιμετωπίσει η νέα κυβέρνηση της Σρι Λάνκα τις μεγάλες κινητοποιήσεις που οργανώνονται σε διάφορες περιοχές της χώρας, ενάντια στα νέα βάρη που φορτώνονται στον λαό, στο όνομα της προσπάθειας «εξυγίανσης της οικονομίας».

Το Σάββατο, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, χρησιμοποιώντας δακρυγόνα και κανόνια νερού, επιτέθηκαν σε μεγάλη διαδήλωση που οργάνωσε η «Σοσιαλιστική Ενωση Νεολαίας» (SSU) ενάντια στην κρατική καταπίεση και καταστολή, με αφορμή την απόφαση του Προέδρου της χώρας, Ρανίλ Βικρεμεσίνγκε, μία μέρα πριν, να απαγορεύσει τις διαδηλώσεις, χαρακτηρίζοντας μεγάλες περιοχές του κέντρου της πόλης «ζώνες υψίστης ασφαλείας». Μεταξύ άλλων συνελήφθη και το στέλεχος της SSU Εράνγκα Γκουνασεκέρα. Επίσης η αστυνομία προχώρησε και στη σύλληψη 85 αγωνιστών και στελεχών συνδικαλιστικών οργανώσεων, ανάμεσα στα οποία ήταν και το μέλος του Προεδρικού Συμβουλίου της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας (ΠΣΟ) Τζανάκα Αντικάρι.

Η οργή του λαού μεγαλώνει, καθώς εδώ και μήνες είναι αντιμέτωπος με τις τεράστιες ανατιμήσεις και ελλείψεις σε τρόφιμα, καύσιμα, παρατεταμένες διακοπές ρεύματος κ.τ.λ. ως αποτέλεσμα της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης, που οδήγησε και σε κρατική χρεοκοπία.

Την αλληλεγγύη του στον εργαζόμενο λαό της χώρας εκφράζει το ΠΑΜΕ, που σε ανακοίνωσή του τονίζει:

«Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει τη συνεχιζόμενη καταστολή ενάντια στον λαό και τους εργαζόμενους της Σρι Λάνκα.

Η κυβέρνηση της Σρι Λάνκα επιτέθηκε ξανά με βία στις μεγάλες εργατικές - λαϊκές κινητοποιήσεις, συλλαμβάνοντας αγωνιστές και στελέχη των συνδικάτων, μεταξύ των οποίων και το μέλος του Προεδρικού Συμβουλίου της ΠΣΟ Τζανάκα Αντικάρι.

Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει τη βία και τις συλλήψεις εναντίον του λαού της Σρι Λάνκα.

Να απελευθερωθούν άμεσα όλοι οι συλληφθέντες!

Να σταματήσει η καταστολή!

Αλληλεγγύη στον αγωνιζόμενο λαό και τα συνδικάτα της Σρι Λάνκα!».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ