Σάββατο 1 Οχτώβρη 2022 - Κυριακή 2 Οχτώβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«Εφυγε» από τη ζωή η συντρόφισσα Ελένη Λουκά

«Εφυγε» από τη ζωή πλήρης ημερών η συντρόφισσα ΕΛΕΝΗ ΛΟΥΚΑ. Οργανώθηκε στο ΚΚΕ το 1976. Ηταν εργάτρια σε τσαγκαράδικα εργοστάσια και έδρασε πρωτοπόρα, με κομμουνιστική αυταπάρνηση και ανιδιοτέλεια για την υπόθεση της εργατικής τάξης μέσα από τις γραμμές του ΚΚΕ ως το τέλος.

Ως κομμουνίστρια συνδικαλίστρια όργωνε τα εργοστάσια φροντίζοντας να μεταλαμπαδεύει στις εργάτριες και στους εργάτες με τον ήρεμο πειστικό λόγο της την εμπιστοσύνη στην οργάνωσή τους στο ταξικό σωματείο, στην ταξική πάλη και τη συμπόρευση με το ΚΚΕ.

Ηταν σεμνή, ακάματη στη δράση, αδιάλλακτη απέναντι στα αφεντικά. Την ίδια δράση ανέπτυξε και στον Σύλλογο Γυναικών και στο Σωματείο Συνταξιούχων Περιστερίου του οποίου διετέλεσε πρόεδρος. Ηταν πηγή που φρόντιζε να εμπνέει σε όποιον και αν ήταν δίπλα της τον όμορφο δρόμο του αγώνα για την κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση.

Η οικογένειά της ευχαριστεί το «Σπίτι του Αγωνιστή», στο οποίο φιλοξενήθηκε η Ελένη για πολύ καιρό. Ευχαριστεί όλες τις συντρόφισσες και τους συντρόφους που φροντίζουν ακούραστα και με αυταπάρνηση τους αγωνιστές που φιλοξενούνται σε αυτό ώστε να μπορούν να ζουν με αξιοπρέπεια και να «φεύγουν» από τη ζωή όπως αξίζει στους λαϊκούς αγωνιστές.

Γι' αυτό χρειάζεται να ενισχύεται οικονομικά το «Σπίτι του Αγωνιστή» ώστε να συνεχίζει την πολύτιμη φροντίδα του στους αγωνιστές της Αντίστασης, του ΔΣΕ και γενικότερα της ταξικής πάλης.

Η πολιτική κηδεία της θα γίνει στον προαύλιο χώρο του κοιμητηρίου του Αγίου Βασιλείου στο Περιστέρι τη Δευτέρα 3 Οκτώβρη και ώρα 3 μ.μ.

Στη μνήμη της η οικογένειά της προσφέρει στο ΚΚΕ 350 ευρώ.

Στην κηδεία της αντί για στεφάνια να δοθεί οικονομική ενίσχυση στο ΚΚΕ και στο «Σπίτι του Αγωνιστή».

  • Η ΚΕ του ΚΚΕ εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στον σύντροφο Στέφανο Λουκά, μέλος της ΚΕ και στη συντρόφισσα Αννα για την απώλεια της μητέρας τους Ελένης, για δεκαετίες μέλος του ΚΚΕ και στέλεχος του συνδικαλιστικού και γυναικείου κινήματος. Θερμά συλλυπητήρια εκφράζουν επίσης η Συντακτική Επιτροπή και το προσωπικό του «Ριζοσπάστη».
  • Η ΚΟΒ Λόφου Αξιωματικών Περιστερίου και η Τομεακή Επιτροπή Νοτιοδυτικών Συνοικιών της ΚΟ Αττικής αποχαιρετούν με θλίψη την συντρόφισσα ΕΛΕΝΗ ΛΟΥΚΑ, μέλος του Κόμματος για 46 χρόνια. Ηταν δραστήριο μέλος του εργατικού κινήματος και για πάνω από δύο δεκαετίες πρόεδρος και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Περιστερίου.
  • Στη μνήμη της ΕΛΕΝΗΣ ΛΟΥΚΑ, μέλους του Κόμματος μέχρι το τέλος της ζωής της, προσφέρω 50 ευρώ μέσω ΚΟΒ Αγίας Βαρβάρας του Τομέα Νοτιοδυτικών - Περιστερίου. Θα τη θυμόμαστε για την προσφορά της στο Κόμμα και το μαζικό κίνημα, πάντα στην πρώτη γραμμή, για τη συντροφικότητα με την οποία περιέβαλλε και στήριζε τους νέους συντρόφους. «Ας μην ήρθατε πίσω, κι ας μη φτάσατε πουθενά. Ο δρόμος μας αρχινά από κει που ο δικός σας τελειώνει...» (Φώτης Αγγουλές).

σ. Κ. Π.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΑΤΙΤΛΟ (2024-05-23 00:00:00.0)
«Εφυγε» η συντρόφισσα Λίτσα Κούμπουρα (2023-12-30 00:00:00.0)
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ (2022-10-27 00:00:00.0)
Πολιτικές συγκεντρώσεις σε συνοικίες της Αττικής (2017-06-07 00:00:00.0)
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ (2009-05-21 00:00:00.0)
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ (1999-03-05 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ