Τετάρτη 5 Οχτώβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ - ΚΥΚΛΩΝΑΣ «ΙΑΝ»
Ανεβαίνει κι άλλο ο αριθμός των θυμάτων

Ξεπερνούν τους 100 οι νεκροί σε Φλόριντα και Βόρεια Καρολίνα από τις καταστροφές που προκάλεσε το πρόσφατο πέρασμα του κυκλώνα «Ιαν», ενώ τα σωστικά συνεργεία συνεχίζουν να αναζητούν επιζώντες σε οικισμούς και περιοχές που έχουν πληγεί περισσότερο.

Σύμφωνα με το αμερικανικό δίκτυο CNN, από τον κυκλώνα έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον 102 άνθρωποι στη Φλόριντα, οι 55 απ' αυτούς στην κομητεία Λι.

Αεροφωτογραφίες που παρουσίασε στην ιστοσελίδα της η εφημερίδα «USA Today» δείχνουν ανυπολόγιστες καταστροφές σε δεκάδες περιοχές της νότιας Φλόριντα και της Βόρειας Καρολίνας, όπου χιλιάδες κτίρια (σπίτια, επιχειρήσεις, μεγάλες εταιρείες, μαρίνες σκαφών κ.λπ.) έχουν καταστραφεί ολοσχερώς.

Ολόκληρες μέρες μετά το πέρασμα του κυκλώνα «Ιαν», κάτοικοι νησιωτικών κοινοτήτων έχουν αποκοπεί από την ηπειρωτική χώρα, πάνω από 400.000 άνθρωποι παρέμεναν και χθες χωρίς ρεύμα στη Φλόριντα, ενώ χιλιάδες κάτοικοι έχουν βρεθεί άστεγοι.

Το CNN υπολόγισε ότι οι ζημιές είναι άνω των 50 δισ. δολαρίων και μπορεί να προκαλέσουν επιπτώσεις στο συνολικό οικονομικό «αποτύπωμα» της οικονομίας των Πολιτειών που επλήγησαν κατά 2 με 3 ποσοστιαίες μονάδες μείωσης της ανάπτυξης, χωρίς να αποκλείονται και ευρύτερες επιπτώσεις συνολικά στην οικονομία των ΗΠΑ.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν αναμένεται σήμερα στη Φλόριντα, επιχειρώντας να δείξει ότι είναι στο πλευρό των εκατοντάδων χιλιάδων πληγέντων, οι οποίοι στην πραγματικότητα παλεύουν μόνοι τους ή με ανεπαρκέστατη στήριξη να επιβιώσουν ή να ξαναστήσουν τα νοικοκυριά τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ