Παρασκευή 7 Οχτώβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΜΕ
Υπαίτιοι του ξεριζωμού είναι οι ιμπεριαλιστές και οι πόλεμοί τους

Τα πολύνεκρα ναυάγια με θύματα πρόσφυγες καταγγέλλει το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο, επισημαίνοντας ότι για τη μετατροπή του Αιγαίου σε «θάλασσα νεκρών» υπαίτιες είναι οι συμφωνίες εγκλωβισμού των ξεριζωμένων, από τους ίδιους που τους εξωθούν στη μετανάστευση και στην προσφυγιά.

«Αλλη μια τραγική ημέρα ξημέρωσε σήμερα (σ.σ. χτες), με το Αιγαίο να γίνεται για πολλοστή φορά ο υγρός τάφος δεκάδων προσφύγων», αναφέρει για τα ναυάγια σε Λέσβο και Κύθηρα και προσθέτει: «Αυτό είναι το αποτέλεσμα των συμφωνιών εγκλωβισμού των προσφύγων, στον περιορισμό της μετακίνησής τους, στον περιορισμό να ζήσουν μια κανονική ζωή. Υπαίτιοι του ξεριζωμού αυτών των ανθρώπων είναι αυτοί που κάνουν τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και ληστεύουν τους λαούς, είναι οι ίδιοι που σηκώνουν φράχτες και εκδιώκουν από τα σύνορα τα ανθρώπινα ποτάμια επιβίωσης. Είναι οι ίδιοι που χρησιμοποιούν αυτούς τους ανθρώπους σαν όπλα στους ανταγωνισμούς τους, ζητώντας περισσότερα χρήματα για τη διαχείριση των προσφύγων. Είναι η Συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας για το Προσφυγικό, στην οποία δεν χωράνε συναισθηματισμοί αλλά μόνο το παζάρι για το ποιος ληστής θα επωφεληθεί περισσότερο».

Και συνεχίζει: «Αυτή η καθημερινότητα δεν πρέπει να γίνει συνήθεια στην ελληνική κοινωνία, δεν πρέπει να συνηθίσει τις τραγωδίες που βλέπει να εξελίσσονται μπροστά στα μάτια της. Η θλίψη που νιώθουν όλοι οι άνθρωποι μπροστά σε αυτές τις εικόνες πρέπει να γίνει αγώνας ενάντια στις συμφωνίες εγκλωβισμού, όπως αυτή ΕΕ - Τουρκίας, ενάντια στους πολέμους και στον ξεριζωμό των ανθρώπων από τις πατρίδες τους. Να παλέψουμε ώστε η χώρα μας να σταματήσει να εμπλέκεται άμεσα ή έμμεσα στους ληστρικούς πολέμους, να παρέχει διευκολύνσεις και βάσεις ως ορμητήρια φονιάδων των λαών». Διεκδικεί «να δημιουργηθούν επιτροπές ασύλου μέσα στην Τουρκία, με ευθύνη του ΟΗΕ και της ΕΕ, και να δίνεται η δυνατότητα σε όποιον πρόσφυγα το επιθυμεί να ταξιδεύει ελευθέρα στη χώρα προορισμού του». «Καλούμε τα συνδικάτα και τον λαό να συνεχίσει με μεγαλύτερη ένταση την αλληλεγγύη του στους πρόσφυγες και μετανάστες», καταλήγει.

Η ΟΓΕ

Σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας, εκφράζοντας τη θλίψη της και την οργή της για τα δεκάδες νέα θύματα προσφύγων και μεταναστών, τονίζει: «Απαιτούμε να καταργηθεί κάθε μέτρο και συμφωνία που οδηγεί στον εγκλωβισμό και τις απελάσεις, όπως ο Κανονισμός του Δουβλίνου και η Συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας. Να σταματήσει κάθε εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, που σπέρνει πόλεμο, ξεριζωμό και προσφυγιά».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ