Παρασκευή 7 Οχτώβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Πιστή στη στρατηγική που οδηγεί τον λαό στην ενεργειακή φτώχεια

Οι τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος και των υπόλοιπων ενεργειακών προϊόντων θα αυξηθούν κι άλλο, η ακρίβεια τσακίζει κόκαλα, η ενεργειακή επάρκεια της χώρας βρίσκεται εν αμφιβόλω και η μόνη σταθερά είναι ότι τα κέρδη των ενεργειακών μονοπωλιακών ομίλων θα παραμείνουν ανέγγιχτα. Τα παραπάνω προκύπτουν από τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο υπουργός Περιβάλλοντος Κ. Σκρέκας, ο οποίος διαβεβαίωσε πως ό,τι έχει κάνει μέχρι σήμερα η κυβέρνηση στον τομέα της Ενέργειας, και έχει οδηγήσει σε αυτήν την κατάσταση, θα συνεχίσει να το κάνει.

Ο υπουργός υπεραμύνθηκε της εφαρμοζόμενης πολιτικής, ισχυριζόμενος ότι τα μέτρα που έχουν ληφθεί μέχρι σήμερα από την κυβέρνηση έχουν ως αποτέλεσμα η Ελλάδα να έχει από τις πιο «ανταγωνιστικές τιμές» ηλεκτρισμού στην Ευρώπη. Σε αυτό το πλαίσιο, το επόμενο διάστημα θα θέσει σε εφαρμογή νέο «μηχανισμό ανάκτησης υπερεσόδων» από τους προμηθευτές, και σύντομα αναμένονται σχετικές ανακοινώσεις. Να σημειωθεί εδώ ότι ο εν ισχύ μηχανισμός αποδείχθηκε ένα ακόμα εργαλείο διοχέτευσης «πακέτων» στους ομίλους της Ενέργειας, μέσω άλλου δρόμου.

Σε ό,τι αφορά την ασφάλεια εφοδιασμού, ο Κ. Σκρέκας αναφέρθηκε στα έργα για την αύξηση της αποθηκευτικής ικανότητας της Ρεβυθούσας και στη συμφωνία φύλαξης κάποιων ποσοτήτων σε εγκαταστάσεις της Ιταλίας, μέτρα που όπως είπε μπορούν να διασφαλίσουν ροές φυσικού αερίου στο σύστημα για διάστημα 30 ημερών, σε περίπτωση πλήρους διακοπής της παροχής από τη Ρωσία.

Μιλώντας για το μέτρο επιβολής πλαφόν στις αγορές φυσικού αερίου από την ΕΕ, που υποστηρίζουν η Ελλάδα και άλλα 15 κράτη - μέλη, ανέφερε ότι τα ανώτατα όρια τιμών θα κυμαίνονται ανάλογα με τις χρηματιστηριακές τιμές και σε συνεννόηση με τους προμηθευτές, αποκαλύπτοντας έτσι τον ανούσιο και υποκριτικό χαρακτήρα της όλης συζήτησης.

Τέλος, για τη χρήση του λιγνίτη ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να αυξηθεί σε ποσοστά άνω του 20% του συνολικού παραγωγικού μείγματος, ενώ για τις διακοπές ρεύματος είπε ότι η κυβέρνηση «δεν έχει πρόθεση» να επιβάλει υποχρεωτικά μέτρα μείωσης της κατανάλωσης, χωρίς βέβαια να είναι σε θέση να αποκλείσει οτιδήποτε...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ