Παρασκευή 7 Οχτώβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΙΚΗ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ
Δεν ξεχνάμε! Τον φασισμό και το σύστημα που τον γεννά πολεμάμε!

Σήμερα στις 9 π.μ. η συγκέντρωση από σωματεία και μαζικούς φορείς στο Εφετείο Αθήνας, όπου θα καταθέσει η Μ. Φύσσα

Συγκέντρωση σήμερα στις 9 π.μ., έξω από το Εφετείο της Αθήνας, πραγματοποιούν συνδικάτα, σωματεία και μαζικοί φορείς, στηρίζοντας την Μάγδα Φύσσα, η όποια πρόκειται να καταθέσει στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο στη δίκη της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή και απαιτώντας οι ναζί να μπούνε πιο βαθιά στη φυλακή.

Κάλεσμα για μαζική συμμετοχή απευθύνουν το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου - Ανατολικής Αττικής και το Εργατικό Κέντρο Πειραιά, το οποίο σημειώνει μεταξύ άλλων:

«Στις 7 Οκτώβρη του 2020 διαδήλωσαν έξω από το Εφετείο χιλιάδες λαού και απαίτησαν την καταδίκη της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή. Κανένας μας δεν έχει ξεχάσει την προκλητική πρόταση της εισαγγελέως για την αθώωσή τους. Η καταδίκη των φασιστών της ΧΑ είναι υπόθεση του εργατικού - λαϊκού κινήματος της χώρας μας.

Δύο χρόνια μετά, θα είναι ο ίδιος αυτός ο λαός που θα σταθεί έξω από το Εφετείο, στο πλευρό της Μάγδας Φύσσα, που καταθέτει εκείνη τη μέρα, και θα απαιτήσει να καταδικαστούν οι φασίστες της ΧΑ για αυτό ακριβώς που είναι. Η εργατική τάξη της χώρας μας έχει πληρώσει με το παραπάνω τις θηριωδίες των ΝΑΖΙ, για αυτό και θα καταστήσουμε σαφές για άλλη μια φορά πως δεν έχουν θέση ανάμεσά μας».

Επίσης καλούν μια σειρά συνδικάτα και εργατικά σωματεία όπως το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου και Εργαζομένων Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας Ελλάδας, το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας, η Ενωση Λογιστών - Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής, ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ΠΕΠΡΝ και ΠΕΣ ΝΑΤ. Τα σωματεία τονίζουν πως «με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων η δίκη σε πρώτο βαθμό κράτησε πεντέμισι χρόνια, ενώ κανείς μας δεν έχει ξεχάσει την προκλητική πρόταση της εισαγγελέως για την αθώωσή τους. Ταυτόχρονα το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο οδήγησε παρά την απόδειξη της ενοχής ως εγκληματική οργάνωση που διέπραξε δολοφονίες, να πέσουν όλοι τους στα "μαλακά" και αρκετοί από αυτούς μάλιστα να αποφυλακιστούν πριν καν χρονίσουν στη φυλακή.

Με την ανοχή μάλιστα της έδρας και της Αστυνομίας, στις 30/9 που συνεδρίαζε το Εφετείο, διάφορα φασιστοειδή αλώνιζαν στην αίθουσα, χαιρετούσαν φασιστικά και επιδείκνυαν προκλητικά προεκλογικά τρικάκια όπως του ναζιστή εγκληματία Κασιδιάρη, την ίδια στιγμή που το υπόλοιπο ακροατήριο, η Μάγδα Φύσσα δεν μπορούσαν να κάνουν βήμα περικυκλωμένοι από τις αστυνομικές δυνάμεις.

Ενα πράγμα να χωνέψουν καλά στο μυαλό τους. Σήμερα που μας καλούν να προσαρμοστούμε για να μην πεθάνουμε ή να υποταχτούμε για να ζήσουμε, το ζωνάρι δεν θα το σφίξουμε άλλο. Πιο συλλογικά και πιο οργανωμένα παλεύουμε για να φουσκώσει ένα πανελλαδικό ποτάμι αγώνα και ενιαία και συντονισμένα να υπερασπίσουμε και να διεκδικήσουμε ανάσες, τη ζωή και το δίκιο μας».

Τις γυναίκες της βιοπάλης, ιδιαίτερα τις νέες γυναίκες, τις νέες μητέρες, να δώσουν αγωνιστικό «παρών», καλεί η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας.

Είναι το μακρύ χέρι του συστήματος! Δεν θα τους περάσει!

Επιπλέον, σε μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση καλούν με αποφάσεις τους οι Φοιτητικοί Σύλλογοι Γεωλογικού, Φιλοσοφικής, Παιδαγωγικού, Πληροφορικής, Τουρκικών Σπουδών και Κοινωνιολογίας του ΕΚΠΑ, Αρχιτεκτονικής και Τοπογράφων του ΕΜΠ, Γεωπονικού, Σχολής Επιστημών Τροφίμων ΠΑΔΑ και ο Σύλλογος Οικοτρόφων Νέων Φοιτητικών Εστιών ΕΜΠ. Οι σύλλογοι τονίζουν για τον γνωστό ρόλο των φασιστοειδών:

«Είναι το μακρύ χέρι του συστήματος, μπράβοι επιχειρηματικών συμφερόντων που τους θρέφουν και τους χρησιμοποιούν για να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους, τους φοιτητές, να σπείρουν το ρατσιστικό τους δηλητήριο, να βάλουν εμπόδιο στις δίκαιες διεκδικήσεις μας, να δικαιολογήσουν την εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.

Δεν ξεχνάμε! Η δολοφονία του Παύλου Φύσσα το 2013, η δολοφονική επίθεση στους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ στο Πέραμα, στους αλιεργάτες στην ιχθυόσκαλα, οι δεκάδες δολοφονικές επιθέσεις απέναντι σε μετανάστες και καταπιεσμένους δεν έχουν σβήσει.

Σε μια περίοδο που ο λαός και η νεολαία βιώνει τα αποτελέσματα της ακρίβειας και της αντιλαϊκής πολιτικής, το βάθεμα της εμπλοκής της χώρας μας στην ιμπεριαλιστική σύγκρουση ΝΑΤΟ - Ρωσίας στην Ουκρανία, είναι ανάγκη να δυναμώσει η πάλη ενάντια στο φασισμό και το σύστημα που τον θρέφει για να τον αξιοποιήσει ενάντια στο εργατικό - λαϊκό και νεολαιίστικο κίνημα».

Κάλεσμα στους μαθητές αυτές τις μέρες και ειδικά σήμερα να εκφράσουν την καταδίκη τους στον φασισμό με όλους τους τρόπους, σε όλα τα σχολεία, απευθύνει η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας και ξεκαθαρίζει:

«Από τον Πειραιά και τις γειτονιές της Αθήνας έως τη Σταυρούπολη και όλη την Ελλάδα αντιμετωπίσαμε τους φασίστες και θα το ξανακάνουμε. Τους ρίξαμε πόρτα σε σχολεία όλης της χώρας που γράψαμε το σύνθημα: "Το αίμα μαθητή δεν θα ξεχαστεί - Εξω από τα σχολεία μας φασίστες και ναζί!".

Δεν θα τους περάσει!

Δεν θα περάσει το τυφλό μίσος, το παραμύθι ότι για όλα τα στραβά του κόσμου φταίνε οι βασανισμένοι που ξεσπιτώνονται από φτώχεια ή από πόλεμο. Δεν είναι εχθρός μας ο συμμαθητής μας από άλλη χώρα, αλλά η πολιτική που έχει κάνει το σχολείο μας εξεταστικό κέντρο, που αδειάζει την τσέπη των γονιών μας στο πανάκριβο σούπερ μάρκετ, σε φόρους και λογαριασμούς και μας κάνει να αγωνιούμε για το μέλλον μας, αντί να ονειρευόμαστε για αυτό.

Ξέρουμε να παλεύουμε για να έχουν όλοι οι μαθητές ισότιμα δικαιώματα στη μόρφωση και στη ζωή, χωρίς διακρίσεις σε φύλο, χρώμα, θρησκεία, συνήθειες. Είμαστε όλοι ενωμένοι σαν μια γροθιά και θα αγωνιστούμε και τη φετινή χρονιά για το σχολείο που έχουμε ανάγκη. Ολοι για έναν και ένας για όλους! Το κάναμε για τον Σαϊντού, τον Σισσέ και κερδίσαμε. Συνεχίζουμε ακόμα πιο δυναμικά».

Τέλος, η ΑΔΕΔΥ έχει προκηρύξει στάση εργασίας από την αρχή της βάρδιας έως τις 11 π.μ. και καλεί σε συμμετοχή στη συγκέντρωση.

Αντιφασιστική συναυλία στο ΑΠΘ

Με αφορμή τη συμπλήρωση δύο χρόνων από την καταδίκη της Χρυσής Αυγής, φοιτητικοί σύλλογοι του ΑΠΘ πραγματοποιούν σήμερα αντιφασιστική συναυλία με σύνθημα «Τον φασισμό και το σύστημα που τον γεννά πολεμάμε!», η οποία θα ξεκινήσει στις 9 μ.μ. στο κυλικείο του Πολυτεχνείου του ΑΠΘ. Συμμετέχουν «Το Σφάλμα» και άλλοι καλλιτέχνες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ