Παρασκευή 28 Οχτώβρη 2022 - Κυριακή 30 Οχτώβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Εκδηλώσεις τιμής και μνήμης
  • Με αφορμή την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, η ΤΕ Ρεθύμνου του ΚΚΕ μαζί με τα ΤΣ Ρεθύμνου και Ηρακλείου της ΚΝΕ και το Παράρτημα της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ διοργανώνουν επίσκεψη στο ιστορικό χωριό των Ανωγείων την Κυριακή 30 Οκτώβρη. Στο πλαίσιο της επίσκεψης θα πραγματοποιηθεί ομιλία με θέμα: «28η Οκτωβρίου, το μεγάλο ΟΧΙ του ελληνικού λαού. Τιμάμε τα 81 χρόνια από την ίδρυση του ΕΛΑΣ», στο δημαρχείο Ανωγείων. Θα μιλήσει ο Γιώργος Μαργαρίτης, καθηγητής Σύγχρονης Ιστορίας στο ΑΠΘ. Το πρόγραμμα της εκδρομής αναλυτικά: 09.30 Αναχώρηση από Δημοτικό Κήπο Ρεθύμνου. 11.30 Ομιλία, δημαρχείο Ανωγείων, αίθουσα κινηματογράφου. 12.30 Ιστορικός περίπατος στο χωριό. 13.30 Συνεστίαση της ΚΟ Ανωγείων στην ταβέρνα «Γκαγκάρης».
  • Εκδήλωση για την Απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης από τον ΕΛΑΣ στις 30 Οκτώβρη 1944 διοργανώνουν τα Παραρτήματα Θεσσαλονίκης της Πανελλήνιας Ενωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ), την Κυριακή 30 Οκτώβρη, στις 11 το πρωί, στο μνημείο της Εθνικής Αντίστασης στην παραλία.
  • Το Ανεξάρτητο Τάγμα Εύβοιας του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας και τον καπετάνιο Θύμιο Καψή (Ανάποδο) θα τιμήσουν οι Οργανώσεις Εύβοιας του ΚΚΕ και της ΚΝΕ και το Παράρτημα Εύβοιας της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ το πρωί της Κυριακής 6 Νοέμβρη, με εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο μνημείο του καπετάν Ανάποδου στο Δερβένι. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει: 9 π.μ. ιστορικό περίπατο στα λημέρια του καπετάν Ανάποδου και του Ανεξάρτητου Τάγματος Εύβοιας του Δημοκρατικού Στρατού. Σημείο εκκίνησης το μνημείο του Ανάποδου (Δερβένι), τηλ. για δηλώσεις συμμετοχής 6987.312.137. Στις 11 π.μ. εκδήλωση στο μνημείο με ομιλήτρια την Λένα Γεροπαναγιώτη, Γραμματέα της Τομεακής Οργάνωσης Εύβοιας του ΚΚΕ. Θα ακολουθήσει γλέντι στην ταβέρνα «Ο Ικαρος» στο Προκόπι.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ