Τετάρτη 2 Νοέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΑΠΕΡΓΙΑ 9 ΝΟΕΜΒΡΗ 2022
ΡΕΥΜΑ ΦΤΗΝΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΑΟ!
Σήμερα οι ταυτόχρονες κινητοποιήσεις σε παρόχους Ενέργειας στην Αττική

Ταυτόχρονες κινητοποιήσεις στα γραφεία 8 εταιρειών παροχής ηλεκτρικής ενέργειας οργανώνουν σήμερα στις 6 μ.μ. σωματεία της Αττικής. «Ρεύμα φτηνό για όλο τον λαό. Δεν θα ξεπαγιάζουν οι πολλοί για να ζεσταίνονται τα κέρδη των λίγων» είναι το μήνυμα που στέλνουν με την πρωτοβουλία τους μπροστά στον χειμώνα, απαιτώντας μέτρα ενάντια στην ενεργειακή φτώχεια.

Οι κινητοποιήσεις θα πραγματοποιηθούν στους εξής παρόχους: ΔΕΗ (Χαλκοκονδύλη 30, Αθήνα), «Protergia» (Μαρίνου Αντύπα 11, Νέο Ηράκλειο), NRG (Κηφισίας και Σοφοκλέους, Μαρούσι), «Watt & Volt» (Κηφισίας 217Α, Μαρούσι), «Volterra» (Αμαρουσίου - Χαλανδρίου 16, Μαρούσι), «Elpedison» (Φραγκοκκλησιάς 6, Μαρούσι), «Φυσικό Αέριο Αττικής» (Κηφισίας 108, Αθήνα), «Ηρων» (Κηφισίας 124, Αθήνα).

Το κάλεσμα έχουν απευθύνει το κλαδικό Σωματείο Ενέργειας, το Συνδικάτο Οικοδόμων, το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής, το Σωματείο Χρηματοπιστωτικού, το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων, το Συνδικάτο Εργαζομένων Φαρμάκου - Καλλυντικού και το Σωματείο Μισθωτών Δικηγόρων.

Στην κινητοποίηση έξω από την εταιρεία «Φυσικό Αέριο Αττικής» συμμετέχει και το Εργατικό Κέντρο Πειραιά. Για τη διευκόλυνση της συμμετοχής δρομολογεί λεωφορείο που θα αναχωρήσει στις 5 μ.μ. από την πλατεία Καραϊσκάκη.

«Δεν θα επιτρέψουμε να υπάρξει οικογένεια που θα κρυώνει μέσα στο ίδιο της το σπίτι. Κανείς μαθητής που θα ξεπαγιάζει την ώρα που θα κάνει μάθημα. Κανένας άνθρωπος που θα αθλείται σε συνθήκες Ανταρκτικής», τονίζουν τα σωματεία, αναδεικνύοντας ότι «η ισχυροποίηση της οργάνωσής μας, η μαζικοποίηση των σωματείων μας, η ανάπτυξη της πάλης είναι η δύναμή μας».

Διεκδικούν δραστική μείωση και πλαφόν στα τιμολόγια, κατάργηση ΕΦΚ και ΦΠΑ σε καύσιμα και Ενέργεια, όπως και του Χρηματιστηρίου Ενέργειας και του εμπορίου ρύπων. Να σταματήσουν οι διακοπές ρεύματος σε οικογένειες που αδυνατούν να το πληρώσουν, να γίνουν επανασυνδέσεις στο κομμένο ρεύμα, με μόνη προϋπόθεση τη συμφωνία σε διακανονισμό των οφειλών με ευνοϊκούς όρους, χωρίς προκαταβολή και με πολλές χαμηλές δόσεις για αποπληρωμή των λογαριασμών. Καμία διακοπή παροχής ρεύματος και φυσικού αερίου στις σχολικές μονάδες.

Χθες σε Θήβα και Ηλεία

Ρεύμα φθηνό για τον λαό απαίτησαν χθες και στη Θήβα εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι και συνταξιούχοι, με κινητοποίηση που πραγματοποίησαν στο υποκατάστημα του παρόχου Ενέργειας «Ηρων». Η κινητοποίηση αυτή ήταν συνέχεια των πρωτοβουλιών που έχουν αναλάβει το τελευταίο διάστημα το Εργατικό Κέντρο Θήβας, σωματεία και φορείς της περιοχής, για την προστασία του λαϊκού εισοδήματος από την εκτίναξη της ακρίβειας, καθώς και για τη διαμόρφωση κλίματος ξεσηκωμού μπροστά στην πανελλαδική πανεργατική απεργία.

Την ίδια μέρα, στον Πύργο σωματεία και μαζικοί φορείς πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στην κεντρική πλατεία, διεκδικώντας μέτρα ενάντια στην ακρίβεια αλλά και μειωμένα δημοτικά τέλη για τα φτωχά λαϊκά στρώματα. Στον χαιρετισμό της η πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ηλείας, Στέλλα Αναστασίου, κάλεσε να «νεκρώσει» κάθε χώρος δουλειάς τη μέρα της απεργίας.

Κινητοποιούνται ενάντια στην ακρίβεια σε όλη τη χώρα

Κινητοποιήσεις ενάντια στην ακρίβεια, απαιτώντας μέτρα για φτηνό ρεύμα, καύσιμα και τρόφιμα, καθώς και γενναίες αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, οργανώνουν σε όλη τη χώρα σωματεία και φορείς.

Στη Δυτική Αθήνα, σε τέτοιες αγωνιστικές παρεμβάσεις προχωρούν σωματεία εργαζομένων και φορείς σε Ιλιον, Αγίους Αναργύρους - Καματερό και Πετρούπολη. Πιο συγκεκριμένα:

Στο Ιλιον, με σύνθημα «Ξεσηκωμός, δεν πάει άλλο», σωματεία και φορείς πραγματοποιούν συγκέντρωση αύριο Πέμπτη στις 7.30 μ.μ., στην κεντρική πλατεία της πόλης.

Στην Πετρούπολη θα γίνει συγκέντρωση το Σάββατο 5 Νοέμβρη, στις 11 π.μ. στην πλατεία Ηρώ, και θα ακολουθήσει πορεία προς το δημαρχείο.

Στους Αγίους Αναργύρους θα γίνει συγκέντρωση επίσης το Σάββατο, στις 11 π.μ. στην κεντρική πλατεία.

Σε άλλες περιοχές

-- Στο Κιλκίς (πλατεία Ειρήνης) σήμερα Τετάρτη στις 6 μ.μ.

-- Στη Λαμία, στο υποκατάστημα της ΔΕΗ, σήμερα Τετάρτη, στις 9 π.μ., και την Παρασκευή 4 Νοέμβρη ενάντια στους πλειστηριασμούς, στον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου.

-- Στην Πέλλα αύριο Πέμπτη στις 10 π.μ., στο κατάστημα της ΔΕΗ στην Εδεσσα και στο ΙΚΑ Γιαννιτσών.

-- Στις Σέρρες (πλατεία Ελευθερίας) την Παρασκευή 4 Νοέμβρη στις 7 μ.μ.

-- Στη Χαλκίδα επίσης την Παρασκευή 4 Νοέμβρη, στις 6.30 μ.μ. στην πλατεία Ταχυδρομείου, πίσω από τα δικαστήρια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ