Παρασκευή 15 Μάρτη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ
Λόγια - άστρα

Αναγνώστη, καλώς ήρθες στα αυτονόητα λόγια.

Τα λόγια είναι όπως τα άστρα. Τη φωτεινή ενέργεια που εκπέμπουν την αντλούν από αντιδράσεις που συμβαίνουν στο εσωτερικό τους. Είναι αυτονόητο λοιπόν πως η υπεράσπιση αυτού του θαύματος που όλοι μετέχουμε, θέλοντας και μη, προϋποθέτει την υπεράσπισή του από έναν και μοναδικό εχθρό, το θόρυβο.

Η γλωσσική αφασία των ημερών μας δεν παράγει τίποτε άλλο εκτός από θόρυβο. Τον συναντάς πια παντού, όχι μόνο σε βουλευτές, γνωστούς λαϊκιστές του ΠΑΣΟΚ και στα άθλια ελληνικά της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και στα καφενεία, στις κατ' ιδίαν συζητήσεις, στις λειτουργίες των λεγόμενων πιστών και στα παράθυρα των θρυλικών δελτίων ειδήσεων. Δεν μπορούμε να πούμε, έχουμε φτάσει σε υψηλό επίπεδο φτήνιας, που προέκυψε αβίαστα από τον εξής αναρριχητικό συλλογισμό: άλλα λέω, άλλα κάνω, δε δοκιμάζω ποτέ απ' αυτά που εκστομίζω, άρα δεν παθαίνω τίποτα.

Αποφάσισε λοιπόν ο καλός Θεός να στείλει το θόρυβο να σκεπάσει τη ροή της βλακείας μιας δυτικής κοινωνίας απαίδευτης, δίχως ίχνος αξιοπρέπειας. Αργά ή γρήγορα, αυτό θα γινόταν. Ο συνάνθρωπός μας λοιπόν κατάντησε, μέσω των μέσων που τον κατασκευάζουν, ένας ανεπιθύμητος ήχος. Η θορυβογενής βαρηκοία είναι όχι η μοίρα του αλλά η μοίρα μας. Οσοι βρίσκονται στην πρώτη γραμμή και αγωνίζονται για μια καλύτερη κοινωνία πλήττονται άμεσα. Σ' αυτούς τους συντρόφους έχω να δώσω μια ιατρική συμβουλή: Οπως έχουν φτάσει τα πράγματα, με το μαύρο χάλι των συνομιλητών - αντιπάλων μας, καλύτερα θα είναι να αφήσουμε κατά μέρος την αντιπαράθεση με τη μέθοδο της διαλεκτικής και να αρχίσουμε να τους καταγγέλλουμε μόνο για το θόρυβο που κάνουν και για τις βλάβες που μας προκαλούν, νευρικές, ψυχολογικές, κυκλοφορικές κλπ.

Γι' αυτό πιστεύω ότι πρέπει να επιστρέψουμε στο σπίτι μας, που δεν είναι άλλο από το νου και την ψυχή μας. Τα δικά μας λόγια είναι άστρα, ας τα ακολουθήσουμε...


Του
Γιώργου ΚΑΚΟΥΛΙΔΗ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ