Τρίτη 15 Νοέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΤΙΡΑΝΑ.-- Αντικυβερνητική διαδήλωση διοργάνωσε το κόμμα του Σ. Μπερίσα στα Τίρανα, έξω από το γραφείο του πρωθυπουργού Εντι Ράμα. Με αφορμή την αύξηση της μετανάστευσης στη Βρετανία και τη σχετική αντιπαράθεση με το Λονδίνο, ο Μπερίσα δήλωσε ότι «ακριβώς όπως πριν από 32 χρόνια, ο κόσμος μάς βλέπει ως ανθρώπους που καταφτάνουν με μικρά πλεούμενα».

ΛΙΟΥΜΠΛΙΑΝΑ.-- Η 54χρονη δικηγόρος Νατάσα Πιρτς Μουσάρ κέρδισε τον β' γύρο των προεδρικών εκλογών στη Σλοβενία, συγκεντρώνοντας το 53,83% των ψήφων. Ο αντίπαλός της, πρώην ΥΠΕΞ Α. Λογκάρ (που είχε τη στήριξη του «συντηρητικού» Δημοκρατικού Κόμματος), πήρε 46,17%. Η συμμετοχή έφτασε μόλις στο 49,9%.

ΚΑΜΠΟΥΛ.-- Ο ανώτατος ηγέτης των Ταλιμπάν, Χαϊμπατουλάχ Αχουντζάντα, ζήτησε την πλήρη εφαρμογή όλων όσα προβλέπει η «σαρία» («ισλαμικός νόμος»), μεταξύ των οποίων δημόσιες εκτελέσεις, μαστιγώσεις, λιθοβολισμοί ακόμα και ακρωτηριασμός μελών του σώματος των ληστών, δήλωσε ο Ζ. Μουτζαχίντ, εκπρόσωπος της σκοταδιστικής οργάνωσης.

ΜΠΟΓΚΟΤΑ.-- Τουλάχιστον 205 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί από τις πλημμύρες που σημειώνονται στην Κολομβία από τις ισχυρές βροχοπτώσεις και τις κατολισθήσεις σε παρυφές πόλεων και χωριών, με εμφανή την έλλειψη αντιπλημμυρικών έργων. 53 άνθρωποι αγνοούνται, 281 είναι οι τραυματίες και πάνω από 496.000 οι πληγέντες. Στις περισσότερες περιπτώσεις πρόκειται για φτωχές οικογένειες σε χαμόσπιτα χτισμένα σε πλαγιές λόφων, αλλά και ανθρώπους που πνίγηκαν σε δρόμους - χείμαρρους των πόλεων.

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι δύο τραυματίστηκαν σε ένοπλη επίθεση στον κεντρικό χώρο της πανεπιστημιούπολης της Βιρτζίνια στις ΗΠΑ. Σε άλλο επεισόδιο, την Κυριακή η αστυνομία βρήκε 4 φοιτητές νεκρούς σε σπίτι κοντά στην πανεπιστημιούπολη του Αϊνταχο και κάνει λόγο για πιθανές ανθρωποκτονίες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ