Σάββατο 3 Δεκέμβρη 2022 - Κυριακή 4 Δεκέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Απόλυση συνδικαλιστή στα έργα του Μετρό

Στάση εργασίας τη Δευτέρα 5 Δεκέμβρη, από τις 12 μ. έως τις 3.30 μ.μ., και συγκέντρωση στον Σταθμό Βενιζέλου θα πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενοι στον Κατασκευαστικό Τομέα του Μετρό Θεσσαλονίκης, διεκδικώντας αυξήσεις στους μισθούς για όλο το προσωπικό, μέτρα για την υγεία και ασφάλεια και Μέσα Ατομικής Προστασίας.

Καταγγέλλουν ότι από το 2016, με την είσοδο του «Ακτωρα» στο έργο, έχουν υποστεί μειώσεις στους μισθούς τους πάνω από 30% και ενώ ο ανάδοχος του έργου ανακοινώνει μόνο κέρδη (45 εκατ. ευρώ μόνο από διαιτησίες μέχρι το 2019).

Την ίδια ώρα η εργοδοσία της «Ηλεκτροδυναμικής», υπεργολάβος στο έργο του Μετρό, προχώρησε στην τρομοκρατική απόλυση του ταμία του Συνδικάτου Οικοδόμων Θεσσαλονίκης, επειδή πρωτοστάτησε στην οργάνωση των εργαζομένων για αυξήσεις στους μισθούς και υπογραφή διμερούς ΣΣΕ.

Τα εργατικά σωματεία της Θεσσαλονίκης απαιτούν την ανάκληση της απόλυσης και σημειώνουν ότι η ανακοίνωσή της «έγινε μερικές μέρες μετά την κατάθεση της πρότασης για ΣΣΕ στην εταιρεία, και τη μέρα που είχε οριστεί ραντεβού με την εργοδοσία για να απαντήσει στην πρόταση των εργαζομένων!». Την απόλυση καταδικάζει και το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας, απαιτώντας την ανάκλησή της.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ