Τρίτη 6 Δεκέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΝΟΤΙΑ ΑΦΡΙΚΗ
Το ANC θα αποφασίσει για την τύχη του Ραμαφόσα

Την απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του κυβερνώντος κόμματος ANC (Αφρικανικό Εθνικό Κογκρέσο) για την τύχη του δήλωσε ότι θα αναμένει ο Πρόεδρος της Νότιας Αφρικής, Σίριλ Ραμαφόσα, σε σχέση με τις κατηγορίες πως αποσιώπησε την κλοπή μεγάλου χρηματικού ποσού από αγρόκτημά του το 2020.

Ο ίδιος ξεκαθάρισε επίσης ότι δεν πρόκειται να παραιτηθεί, όπως ζητά η «Δημοκρατική Συμμαχία» της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που υπέβαλε πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης, ζητώντας διάλυση της Βουλής και προκήρυξη πρόωρων εκλογών.

Την Τετάρτη, κοινοβουλευτική έκθεση ανέφερε ότι πιθανόν «παρανόμησε» στο πλαίσιο υπόθεσης ληστείας σε ιδιοκτησία του, όπου κλάπηκαν κάπου 580.000 δολάρια κρυμμένα σε καναπέ, υπόθεση που δεν ανέφερε στην αστυνομία ούτε στην εφορία.

Το Αφρικανικό Εθνικό Κογκρέσο (ANC) συνεδριάζει στις 16 Δεκέμβρη για να αναδείξει τον επόμενο πρόεδρο του κόμματος και της χώρας το 2024 στην περίπτωση που η κυβερνώσα παράταξη ξανακερδίσει (όπως αναμένεται) τις εκλογές. Ο Πρόεδρος σκοπεύει να αμφισβητήσει την κοινοβουλευτική έκθεση σε βάρος του στη Δικαιοσύνη.

  • Τουλάχιστον 14 άνθρωποι πνίγηκαν από την υπερχείλιση του μικρού ποταμού Τζουσκέι κοντά σε πολεοδομικό συγκρότημα του Γιοχάνεσμπουργκ μετά από ισχυρές καταιγίδες το περασμένο Σάββατο.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ