Τετάρτη 7 Δεκέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΡΥΜΟΥΛΚΑ - ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΙΚΑ
Σε εξέλιξη η 48ωρη απεργία για την υπογραφή Σύμβασης με αυξήσεις

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τα μεσάνυχτα η 48ωρη απεργία που έχει προκηρύξει η Πανελλήνια Ενωση Πληρωμάτων Ρυμουλκών και Ναυαγοσωστικών (ΠΕΠΡΝ), διεκδικώντας την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με αυξήσεις μισθών που να καλύπτουν τις απώλειες των εργαζομένων από τον πληθωρισμό. Η απεργία, που θα ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα της Πέμπτης, αποφασίστηκε σε μαζική Γενική Συνέλευση του σωματείου. Στη διάρκειά της θα πραγματοποιηθεί νέα Συνέλευση προκειμένου να αποφασιστούν τα επόμενα βήματα.

Στα τέλη Σεπτέμβρη, δύο εργοδοτικές ενώσεις κατήγγειλαν την ισχύουσα Σύμβαση, ενώ στις μέχρι τώρα διαπραγματεύσεις η εργοδοσία αξιώνει πλήθος επώδυνων αλλαγών για τους εργαζόμενους.

Αλληλέγγυα στον αγώνα των πληρωμάτων ρυμουλκών - ναυαγοσωστικών στέκονται τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» και ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ενώ την απεργιακή κινητοποίηση στηρίζει και η ΠΕΣ ΝΑΤ.

Τη 48ωρη απεργία στηρίζει και το Εργατικό Κέντρο Πειραιά. «Ο αγώνας για ΣΣΕ με αυξήσεις, που θα ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες, αφορά όλους τους εργαζόμενους», υπογραμμίζει.

Την αλληλεγγύη του στην ΠΕΠΡΝ και τους ναυτεργάτες που δίνουν τη μάχη της 48ωρης απεργίας εκφράζει το ΠΑΜΕ, δηλώνοντας ότι «ο αγώνας των ναυτεργατών στα ρυμουλκά - ναυαγοσωστικά είναι δίκαιος και είναι αγώνας που αφορά όλους τους εργαζόμενους, για ΣΣΕ που θα ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες, για ζωή και δουλειά με δικαιώματα». Το ΠΑΜΕ στέκεται στο πλευρό των ναυτεργατών, «για να σπάσουν η τρομοκρατία και η αδιαλλαξία της εργοδοσίας. Ο αγώνας για ΣΣΕ με ουσιαστικές αυξήσεις, είναι μέτωπο πάλης όλης της εργατικής τάξης, όλων των εργαζομένων.Ολοι για έναν και ένας για όλους!», καταλήγει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ