Τετάρτη 7 Δεκέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗ ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΖΩΝΗ
Αρνούμαστε να γίνουμε θυσία για το master plan της COSCO

Στάση εργασίας και συγκέντρωση αύριο στον μόλο της ΔΕΗ στο Κερατσίνι

Από τη συμμετοχή των εργαζομένων στις εκλογές για το νεοσύστατο παράρτημα στον «Σπανόπουλο»
Από τη συμμετοχή των εργαζομένων στις εκλογές για το νεοσύστατο παράρτημα στον «Σπανόπουλο»
Στάση εργασίας (12 μ. - λήξη βάρδιας) έχουν προκηρύξει για αύριο Πέμπτη το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας Ελλάδας και το Σωματείο Ναυπηγοξυλουργών, ενάντια στις μεθοδεύσεις του ΟΛΠ (COSCO) για μετατροπή του μόλου της ΔΕΗ στο Κερατσίνι από χώρο ναυπηγοεπισκευής σε car terminal. Στο πλαίσιο της στάσης θα γίνει συγκέντρωση μέσα στον μόλο της ΔΕΗ και θα ακολουθήσει μηχανοκίνητη πορεία στα κεντρικά γραφεία του ΟΛΠ, στον Πειραιά.«Αρνούμαστε να γίνουμε θυσία για το master plan της COSCO», ξεκαθαρίζουν τα σωματεία και καλούν τους εργαζόμενους να παλέψουν για το δικαίωμά τους στη δουλειά.

Την προηγούμενη βδομάδα, η διοίκηση του ΟΛΠ έδιωξε ένα ακόμα πλοίο που θα επισκευαζόταν εκεί και στο οποίο θα δούλευαν εκατοντάδες εργαζόμενοι, συνεχίζοντας μια πρακτική που έχει προκαλέσει την οργή των μεταλλεργατών. Το πλοίο αυτήν τη στιγμή επισκευάζεται σε τουρκικά ναυπηγεία, αφού όπως σημειώνουν τα σωματεία «το μονοπώλιο της COSCO επιμένει να μετατρέψει τον μόλο της ΔΕΗ στο Κερατσίνι από χώρο ναυπηγοεπισκευής σε car terminal και, με πρόσχημα την εξέλιξη των έργων για τον εκσυγχρονισμό των υποδομών, παίζει παιχνίδια στις πλάτες των οικογενειών μας».

Τα σωματεία απαιτούν να ολοκληρωθούν άμεσα τα έργα για τον αναγκαίο εκσυγχρονισμό των υποδομών, με τρόπο που να μην οδηγεί στην ανεργία τους εργαζόμενους, και υπογραμμίζουν ότι δεν θα σταματήσουν να διεκδικούν «ένα λιμάνι με όλες του τις δραστηριότητες, που να υπηρετεί τις ανάγκες του λαού της περιοχής και όλης της χώρας, και όχι ένα λιμάνι που δίνει δισεκατομμύρια κέρδη σε λίγους και ανεργία, φτώχεια και ανασφάλεια σε όλους τους υπόλοιπους. Αρνούμαστε να γίνουμε θυσία για το master plan της COSCO».

Συγκρότησαν παράρτημα του Συνδικάτου στην εταιρεία «Σπανόπουλος»

Στο μεταξύ, ένα ακόμα βήμα στην προσπάθεια να συγκροτήσουν πρωτοβάθμια μορφή οργάνωσης στον χώρο δουλειάς και να συνεχίσουν με περισσότερα «όπλα» τον αγώνα που δίνουν για την υπογραφή επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης έκαναν οι εργαζόμενοι στα ναυπηγεία «Σπανόπουλου». Συγκεκριμένα, χτες προχώρησαν σε εκλογές για τη δημιουργία παραρτήματος του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας Ελλάδας στον όμιλο «Σπανόπουλος». Παρά την προσπάθεια της εργοδοσίας να θέσει εμπόδια στη συμμετοχή, με απειλές, τρομοκρατία και πιέσεις στους εργαζόμενους να «γυρίσουν πίσω στη δουλειά», οι εργαζόμενοι συμμετείχαν μαζικά στις αρχαιρεσίες για την εκλογή της Διοικούσας Επιτροπής του νεοσύστατου παραρτήματος, που έγιναν έξω από το ναυπηγείο της εταιρείας στη Σαλαμίνα.

Το Συνδικάτο Μετάλλου χαιρετίζει τους εργαζόμενους που έκαναν το βήμα και συμμετείχαν στις εκλογές, ενώ ξεκαθαρίζει ότι θα είναι δίπλα σε όλους όσοι κάτω από τις πιέσεις της εργοδοσίας δεν πήραν μέρος. Οπως επισημαίνει, η δημιουργία του παραρτήματος θα δώσει ώθηση στον αγώνα που βρίσκεται σε εξέλιξη στο ναυπηγείο για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης. Ηδη, μετά τη συγκεκριμένη εξέλιξη, η εταιρεία συμφώνησε σε νέα συνάντηση προκειμένου να συνεχιστεί η συζήτηση για τη Σύμβαση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ