Πέμπτη 22 Δεκέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΥΓΕΙΑ
Δομές για όλα τα παιδιά ΑμεΑ απολύτως δωρεάν με ευθύνη του κράτους

Σήμερα στη 1 μ.μ. παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Υγείας για τον Χρήστο και την οικογένειά του

Σήμερα στη 1 μ.μ. στο υπουργείο Υγείας θα πραγματοποιηθεί παράσταση διαμαρτυρίας και αλληλεγγύης στην οικογένεια του Χρήστου, ανθρώπου με βαρύ αυτισμό που η οικογένειά του ζητάει δομή για να ενταχθεί και το κράτος αδιαφορεί. Στην κινητοποίηση καλεί ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων ΑμεΑ Αττικής και Νήσων και τη στηρίζουν η ΣΕΑΑΝ, ο Σύλλογος Γυναικών Νέου Ηρακλείου (μέλος της ΟΓΕ) και η Ενωση ΕΒΕ Νέου Ηρακλείου.

Ο Χρήστος μένει με την μητέρα του, 78 ετών με σοβαρά προβλήματα υγείας. Μετά το Ειδικό Σχολείο έμεινε στο σπίτι, γιατί δεν υπήρχε δομή να τον δεχτεί. Μάλιστα, όπως καταγγέλλει ο Ενιαίος Σύλλογος, «κάποιες δομές που με κρατικά λεφτά είχαν κάνει υποδομές, οικοτροφεία κ.λπ., ενώ ήταν φιλανθρωπικού - μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, ζητούσαν λεφτά για να δεχτούν τον Χρήστο».

Δηλώνει ακόμα ότι «θα είμαστε όλοι μαζί μαχητικά στο πλευρό τους, για τον Χρήστο και για κάθε Χρήστο, για κάθε οικογένεια που θέλει να δει τον άνθρωπό της εξασφαλισμένο. Γιατί είναι πολίτες αυτής της χώρας, δούλεψαν, προσφέρουν τα πάντα και δικαιούνται αν μη τι άλλο να δουν εξασφαλισμένους τους ανθρώπους τους την ώρα της ανάγκης. Σε δημόσιες και δωρεάν δομές, με υψηλής ποιότητας υπηρεσίες, ανοιχτές στην κοινωνία, μέσα στον αστικό ιστό, για να είμαστε δίπλα στους ανθρώπους μας και όταν μπορούμε να τους παίρνουμε και στα σπίτια μας, όπως μεθαύριο στις γιορτές».

«Ερχονται μετά και μας κουνούν το δάχτυλο για "αποασυλοποίηση" και "αποϊδρυματοποίηση", για να ξεφορτωθεί το κράτος το κόστος των δομών και να μας αναγκάσουν να πέσουμε στα νύχια των επιχειρηματιών του χώρου. Με φιλανθρωπικό ή μη "μανδύα"», τονίζει ο Σύλλογος και απαιτεί «με ευθύνη του κράτους, χωρίς καμία επιβάρυνση της οικογένειας, να ενταχθεί σε δομή ο Χρήστος αλλά και κάθε παιδί που το έχει ανάγκη».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ