Τρίτη 3 Γενάρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΟΙ
Για δουλειά και στις 2 του Γενάρη σε μια σειρά από επιχειρήσεις

Περιοδείες σε καταστήματα από τον Σύλλογο Εμποροϋπαλλήλων

Στη δουλειά βρέθηκαν και χτες, 2 του Γενάρη - επομένη Πρωτοχρονιάς - εμποροϋπάλληλοι σε μια σειρά από επιχειρήσεις. Μετά το ξεπάτωμα της προηγούμενης περιόδου, κατά την οποία τα καταστήματα λειτούργησαν συνεχώς από τις 25 Νοέμβρη, με εξαίρεση τρεις μόλις μέρες (25 και 26 Δεκέμβρη, 1 Γενάρη), η εργοδοσία έβαλε το κερασάκι στην τούρτα της εντατικοποίησης προχωρώντας σε άνοιγμα των καταστημάτων και χτες, 2 Γενάρη.

Μια σειρά από καταστήματα σε εμπορικά κέντρα, αλυσίδες παιχνιδιών και σούπερ μάρκετ λειτούργησαν χτες, με το προσωπικό να βρίσκεται στα όρια της εξάντλησης. Ακόμα και σε καταστήματα στα οποία η εργοδοσία δεν επέλεξε να ανεβάσει τα ρολά, εργαζόμενοι κλήθηκαν να δουλέψουν, τόσο για τις ανάγκες της απογραφής (κυρίως σε σούπερ μάρκετ) όσο και για την προετοιμασία μπροστά στην επικείμενη εκπτωτική περίοδο. Τέλος, στις περιπτώσεις καταστημάτων που δεν λειτούργησαν η εργοδοσία δεν έχασε την ευκαιρία να χρεώσει ρεπό στους εργαζόμενους, μια πρακτική που είναι πλέον διαδεδομένη, με τις επιχειρήσεις να χορηγούν μαζικά τα ρεπό σε μέρες που τα καταστήματα είναι κλειστά, ακόμα και σε μέρες επίσημης αργίας.

Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας έκανε χτες περιοδείες σε καταστήματα μεγάλων αλυσίδων, εμπορικών κέντρων και σούπερ μάρκετ στην περιοχή του Κηφισού, στο ύψος του Αιγάλεω. «Δεν υπάρχει πρόγραμμα, έχουμε ξεχάσει τι σημαίνει Κυριακή και αργία», ήταν η κοινή διαπίστωση των εργαζομένων. «Μας έκοψαν κι αυτή τη μέρα ξεκούρασης», κατήγγειλαν, ενώ πολλοί εξέφρασαν την αγωνία τους για τα σχέδια των επιχειρήσεων για παραπέρα «ξήλωμα» της κυριακάτικης αργίας. Στο φόντο αυτό, ο Σύλλογος κάλεσε τους εργαζόμενους να απαιτήσουν να οριστεί η 2η Γενάρη επίσημη αργία για το Εμπόριο, να μη δεχτούν να «κόβονται» τα ρεπό τους και να γίνεται «λάστιχο» το πρόγραμμα για τις ανάγκες της εργοδοσίας, να παλέψουν για νομοθετική κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ