Τρίτη 3 Γενάρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
«Μποναμάς» με απολύσεις στη ΜΕΒΓΑΛ

Στην απόλυση των περισσότερων εργαζόμενων στο υποκατάστημα της, στον νομό Ηρακλείου, και στη μεταβίβαση της εξυπηρέτησης των παραγγελιών της σε αντιπρόσωπο, προχώρησε δύο μέρες πριν το τέλος της χρονιάς, η εταιρεία ΜΕΒΓΑΛ, όπως καταγγέλλει το Συνδικάτο Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών Ηρακλείου, το οποίο απαιτεί την ανάκληση όλων των απολύσεων και τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας όλων των συναδέλφων και των δικαιωμάτων τους, τόσο στη ΜΕΒΓΑΛ όσο και στον αντιπρόσωπο που αναλαμβάνει τη διακίνηση.

Το Συνδικάτο προσθέτει πως «με τον αέρα που έχουν δώσει στην εργοδοσία όλες οι κυβερνήσεις των τελευταίων ετών, το θράσος της ΜΕΒΓΑΛ φτάνει στο σημείο να απολύει συνδικαλιστή, εκλεγμένο στο ΔΣ του Συνδικάτου μας, παράνομα. Η εταιρεία απέφευγε συστηματικά να ανταποκριθεί σε αίτημα που της απευθύναμε πριν μια βδομάδα να διευκρινίσει τις προθέσεις της σχετικά με φήμες που κυκλοφορούσαν το τελευταίο διάστημα για κλείσιμο του υποκαταστήματος Ηρακλείου».

Και καταγγέλλει την εργοδοσία ότι μέσα από την επιχείρηση απομόνωσης μέλους του ΔΣ του Συνδικάτου και εργαζόμενου στην εταιρεία, στόχο είχε να βρεθούν απροετοίμαστοι οι εργαζόμενοι, διασπασμένοι και να μη μπορούν να βάλουν εμπόδια σε μια τέτοια απαράδεκτη απόφαση.

Αποκαλύπτοντας την αυταπάτη περί «οικογένειας της ΜΕΒΓΑΛ», το Συνδικάτο τονίζει πως «τις μέρες που οι οικογένειες ανταλλάσσουν δώρα μεταξύ τους, η ΜΕΒΓΑΛ πετάει τους εργαζόμενους στον δρόμο, σαν την τρίχα απ' το γιαούρτι, όταν δεν έχει όσα κέρδη επιθυμεί!» και καλεί τους εργαζόμενους «να συνειδητοποιήσουν πως η εργοδοσία λογαριάζει για "οικογένειά της" μόνο τα κέρδη της! Γι' αυτό κι εμείς οι εργαζόμενοι έχουμε χρέος να στεκόμαστε δίπλα στην πραγματική μας οικογένεια, τους ανθρώπους μας, τους συναδέλφους μας, τα παιδιά μας. Να ενδιαφερθούμε εμείς για τις ζωές μας, γιατί κανένας άλλος δεν θα το κάνει».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ