Κυριακή 24 Μάρτη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κόντρα στη νέα (α)ταξία
ΠΑΣΟΚ - ΝΔ. Ιδιο το ένα και η άλλη...

Ολο και περισσότερο, όλο και εντονότερα αλληλοαποκαλύπτονται στο «άθλημα» ταχύτητας για την εφαρμογή των συνταγών φιλελευθερισμού.

Ετσι η ΝΔ όχι μόνο κατηγορεί το ΠΑΣΟΚ ότι αντιγράφει κατά τρόπο νόθο και στρεβλό την πολιτική της, αλλά και ότι την καθυστερεί καιροσκοπώντας.

Η ΝΔ θέλει όλα αυτά τα μέτρα που εφαρμόζει η κυβέρνηση, είτε πρόκειται για την υποταγή στις ΝΑΤΟ-εντολές, είτε πρόκειται για τη συμμόρφωση προς τις ευρω-ντιρεκτίβες, είτε πρόκειται για τη στυγνή αντιλαϊκή πολιτική, να τα περάσει γρήγορα, αφ' ενός για να εισπράξει τις ογκούμενες λαϊκές αντιδράσεις και αφ' ετέρου για να έχει εκείνη το προηγούμενο «κεκτημένο» ότι θα συνεχίσει αυστηρότερα στην ίδια κατεύθυνση, όταν έρθει στην εξουσία.

Στριμωγμένο το ΠΑΣΟΚ ανάμεσα στα δολώματα κεντροαριστερής προσέλκυσης και παγίδευσης που σκορπίζει, και στον ανένδοτο φιλελευθερισμό της, με αναχρονιστικούς απατηλούς... εκσυγχρονισμούς, εμφανίζεται και αιωρείται στο κενό.

Ανησυχεί λοιπόν η ΝΔ για τις καθυστερήσεις στο νεοφιλελεύθερο οικονομικό πρόγραμμα και μαζί με τα μεγάλα αφεντικά και τους τραπεζίτες κατηγορεί το ΠΑΣΟΚ για τις δολιχοδρομίες του.

Χαρακτηριστικό είναι πρωτοσέλιδο άρθρο της «Καθημερινής» (17/3/02), όπου μεταξύ των άλλων τονίζεται ότι ο εκσυγχρονισμός του κ. Σημίτη ξεθωριάζει και «φαίνεται να εκτροχιάζεται», ενώ οι θρυλούμενες μεταρρυθμίσεις, οι τόσο αναγκαίες για την ουσιαστική ένταξη στην ευρωζώνη διαρθρωτικές παρεμβάσεις, μετατρέπονται σε προεκλογικά εργαλεία. Και καταλήγει λέγοντας, ότι ο πρωθυπουργός «υποτάσσει τα πάντα στη μάχη διατήρησης της εξουσίας, γεγονός που επιτείνει την εσωτερική αστάθεια, το κλίμα καχυποψίας και επιτρέπει στα πολυποίκιλα συμφέροντα να ασκούν πρωτοφανείς εκβιασμούς».

Αυτό που δεν ομολογείται βέβαια είναι, ότι και οι δυο πλευρές αυτά τα συμφέροντα υπηρετούν, ενώ το κεφάλαιο τούς υπαγορεύει τις κινήσεις...


Του Γιώργου Κ. ΤΣΑΠΟΓΑ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ